Last news in Fakti

31 Май, 2017 13:11 4 084 4

Дървен мотоциклет, работещ с гориво от водорасли

  • мотоциклет-
  • дървесина-
  • водорасли
Дървен мотоциклет, работещ с гориво от водорасли - 1

Датчаните Ритсерт Манс и Питер Мооджи успешно реализираха един много странен проект. Те представиха напълно работещ мотоциклет, изработен от дърво. По-конкретно от дъб и бреза са изработени рамата, седалката и окачването.

Относително маломощният мотоциклет се задвижва от двигател, който работи с гориво от водорасли. Стандартни са колелата и спирачните апарати. Иначе, двигателят с вътрешно горене е с обем 0.4 литра.

Интересното е, че при изгарянето на биогоривото изхвърля същото количество CO2, което водораслите изхвърлят при фотосинтеза. Така моторното превозно средство не нанася никакви вреди на природата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VodoLASUL

    1 0 Отговор
    :-))) Водоласли...... :-)))
  • 2 Гоу©т

    3 1 Отговор
    Като направят двигателя от дърво тогава ще е дървен мотоциклет.
  • 3 дърваря

    2 0 Отговор
    Баце , в Трявна отдавна има дървен мотоциклет ,..е вярно не върви с водорасли но е много по красив .
  • 4 дървояд

    3 0 Отговор
    Дъбът и брезата са красиви дървета , но само за паркет и мебели . Поне от бук да го бяха направили , за да е по-здрав , но уви не .
    Иначе евала на момчетата , че не ги е мързяло да се захванат от скука , щото нас ни мързи даже и да скучаем ;)