Last news in Fakti

21 Септември, 2017 13:00 1 734 2

Google купи част от HTC за $1.1 млрд.

  • htc-
  • google-
  • android-
  • смартфон

Google купува HTC - този слух обикаляше мрежата през последните дни. Сега двете компании обявиха сделка за 1.1 млрд. долара. Това обаче не е краят на HTC като производител на смартфони, след като бе обявено, че се разработва наследникът на HTC U11.

За 1.1 милиарда щатски долара, около 924 милиона евро, част от смартфон-екипа на HTC преминава към Google. И двете компании обявиха това в интернет. В същото време Google лицензира и патенти на тайванския производител на смартфони. Колко служители ще бъдат трансферирани все още не е ясно. Според доклад на "Ню Йорк Таймс" става дума за около 2 000 служители. В момента те вече участват в разработването на смартфона Google Pixel.

Чрез сделката с Google HTC се надява за по-голяма финансова свобода. В бъдеще портфолиото от смартфони на тайванската технологична компания ще бъде намалено и ще се съсредоточи върху няколко устройства. Споразумението между Google и HTC ще бъде завършено през пролетта на 2018 г.

Това не е първият път, когато Google купува производител на мобилни телефони. През 2012 г. американският технологичен гигант придоби Motorola, но две години по-късно продаде компанията на Lenovo.

Все пак закупуването на HTC от Google не е изненадващо - двете компании са тясно свързани от много години насам. HTC не само произвежда пикселните смартфони за Google, но и разработи Nexus One, Nexus 9, както и първия Android-смартфон T-Mobile G1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    1 1 Отговор
    хаш те це
  • 2 КРАДЦИ НА МОЗЪЦИ И ТЕХНОЛОГИИ

    2 1 Отговор
    ОБИРАТ КАЙМАКА И ПОСЛЕ ИЗПЛЮВАТ КВОТО Е ОСТАНАЛО.