Last news in Fakti

26 Септември, 2017 17:32 3 621 7

Безжично зареждане за BMW от догодина

  • bmw-
  • 5er-
  • 530e iperformance-
  • безжично зарядно

От следващата година хибридното BMW 530e iPerformance ще може да се зарежда без кабел. Системата за индукционно зареждане носи името BMW Wireless Charging и се състои от фиксирана към пода на гаража плоча и бобина, монтирана в предницата на автомобила.

"Между бобината в зарядното устройство и тази в колата се генерира променливо магнитно поле, чрез което електричеството се предава без кабели", обясняват баварците в промоционалното видео за новата система.

530e iPerformance има 9.4-киловатчасова йон-литиева батерия, която се зарежда безжично за около 3.5 часа с напрежение 3.2 кВт. Това е с 0.5 кВт по-малко от обикновените зарядни, но според BMW клиентите с радост ще се примирят с този недостатък заради удобството от липсата на кабели.

Цената на новата система не се съобщава, но според експерти надали ще бъде по-ниска от $1 500. След 530e безжичното зарядно ще започне да се предлага също и за останалите модели от линията iPerformance 330e и 740e, както и за i3, i8, and бъдещия i5.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    6 2 Отговор
    БМВ щом е бушон да е
    цената става друга
  • 2 Олеле

    10 4 Отговор
    А като тръгнеш да път гаража в багажника ли го носиш? Или във всеки град трябва да си имаш по един индукционен гараж?
  • 3 123

    3 0 Отговор
    Интересно, но некомпетентно. Напрежението е във Волт, а кВт е Мощност.
  • 4 Пунта Кана

    3 3 Отговор
    Това изобщо не е новост,и няма интерес от истинските играчи.Пак на бмв тъпните.Да вземат да направят гараж който да им поправя трошките безжично,или автоматично да се претопяват.Или да ги правят по-сложни нещата като не могат друго.Защо не направят покрива на колите си от корк а колекторите от бамбук.
  • 5 onq s konq

    3 2 Отговор
    Супер е безжично зареждане,ама не от някаква си плоча в гаража а ДИРЕКТНО ОТ ЕЛ. ЖИЦИТЕ НА УЛИЦАТА като се паркира под тях!

    Коментиран от #7

  • 6 гост

    0 0 Отговор
    При положение, че суперчарджърите зареждат с 50-100кв тези 3кв са приложими само за много малки батерии, не стават дори за БМВ и3, какво остава за и8. Та интересна джаджа, но напълно излишна ако имаш конектор и букса за заряд.
  • 7 оня с кобилата

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Ти нали си зареждаш БЕЗЖИЧНО умрелото беемве с нафтата КЪДЕ ТИ Я ДАВА КОМШИЯТА-ТРАКТОРИС ! Какво те интересува?