Last news in Fakti

10 Януари, 2018 11:26, обновена 1 Юли, 2022 11:20 27 450 14

Когато течността за чистачки замръзне

  • течност за чистачки-
  • зима-
  • замръзване-
  • съвети
Когато течността за чистачки замръзне - 1

Зима е, а прогнозите за времето през следваща седмица вещаят още по-големи студове. Те неминуемо създават проблеми на водачите на моторни превозни средства, един от които е свързан с честото замръзване на течността за чистачки.

Използването на лятна течност през топлите месеци от годината често пъти може да доведе до главоболия през зимата. Това е така, защото ако от лятната течност е останало повече количество в резервоарчето и долеете със зимна, то тя не е достатъчна за да предотврати замръзването при минусови температури.

Ако все пак това се случи има няколко основни метода за размразяване на резервоарчето за течност за чистачки. Най-безболезненият, но и най-бавен е да вкарате автомобила в гараж или в подземен паркинг с положителна температура.

Когато течността за чистачки замръзне

Има резервоари, които са монтирани на сравнително лесно за демонтаж място. Така е например при автомобилите Dacia. Тогава демонтирате и поливате резервоара с топла вода. Първоначално с хладка, като постепенно увеличавате температурата.

При много от съвременните автомобили обаче казанчето е зад предната броня и демонтажът ми е много труден. Единственият способ при това положение е да долеете концентрат почти до горе, да вземете мобилен компресор за помпане на гуми и да вкарате въздух в казанчето за 1-2 минути.

Когато течността за чистачки замръзне


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марто

    15 3 Отговор
    Това с компресорчето е хитро, не го знаех. Браво
  • 2 Гост

    19 1 Отговор
    миналата зима ми замръзнаха, подгрят двигател, спрях в един подземен паркинг където температурата бе положителна в един от моловете ии след едно кино време всичко си бе наред.
  • 3 Гост

    26 2 Отговор
    Оставете колата да работи докато загрее и температурата на двигателя ще стопи леда. После се наливат концентрати за да не замръзне отново. Ако казанчето не е спукано от леда и помпата не е пръсната на парчета, ще сте ок.
  • 4 Анонимен

    12 3 Отговор
    Да лесно е на дачията но след като се свали предната дясната гума и нейният под калник
  • 5 дада

    4 2 Отговор
    ако имате малко бързоваче за чай - върши перфектна работа за секунди :)

    Коментиран от #6

  • 6 БОБИ62

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "дада":

    Да бе да...............за още по лесно що да не пробваме с газова горелка !!!
  • 7 onq s konq

    0 20 Отговор
    След като е замръзнала течността,това значи че няма нито прах,нито кал.Ако пък тръгвате от дома и искате чисто стъкло,едно канче вода е предостатъчно,а също и две шепи сняг вършат работа за секунди,след което мокрото се забърсва с чистачките.За какво ви е изобщо течност от казанчето?
  • 8 W202

    4 10 Отговор
    Моята има подгрев на течността в казанчето и подгряващи пръскалаки и никога не ми е замръзвала, дори и в най кучия студ
  • 9 Георги

    2 5 Отговор
    Когато замръзне, много лесно става със сешуар за коса.
    Така си размразявам фризера , когато стане за чистене.
  • 10 petkov

    6 0 Отговор
    То казанчето не е проблем като замръзне..... варианти за размразяване много.... ама като замръзнат пръскалките и маркучите става весело.... последния път като се случи .... леле.... като се сетя тоя маркуч от къде го бяха прекарали.....
  • 11 Шаран БГ

    14 0 Отговор
    Първак и патоки не се пият - наливай ! За цвят / да виждаш колко течност имаш в казанчето/ хакни и един литър син денатуриран спирт! Готово.....!!! Патент не искам ....
    Най-важното - когато пръснеш по джама - в купето се разнася вълшебен аромат и си спомняш и Коледа ,и Нова Година, и всички именни дни.....
    Като те спре чичко Полицай казва : -Духай ! Е ще духаш - няма да кихаш я !?
    Ще замръзне , ама чак когато термометъра падне под - 35 С градуса !!
  • 12 Debila

    1 2 Отговор
    Kato nalivash voda ,nornalno e da zamruzne
  • 13 Аззззззз

    9 1 Отговор
    1. Отиваш до аптеката и купуваш спирт 95%
    2. Наливаш в казанчето до горе
    3. Гарантиран резултат
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.