18 Февруари, 2018 13:11 4 329 6

Да разглобиш и събереш Jeep за 3 мин.

  • jeep-
  • механик-
  • рекорд

Екип от любители на старата военна техника твърди, че може да разглоби и сглоби обратно армейски Jeep за 2 мин. и 39 секунди, съобщава The Maple Leaf. Рекордът все още не е заснет на видео, но по-стар клип на същия отбор ентусиасти показва на какво са способни.

Разбира се, никой от осмината механици не е попаднал в екипа случайно, а всъдеходът е подготвен така, че да улесни максимално работата им. Той дори носи името Jiffy ("Мигновения") Jeep.

През 2016 г. курсанти от Омския авто бронетанков инженерен институт (ОАБИИ) в Русия поставиха рекорд за скоростно разглобяване и обратно сглобяване на армейски всъдеход УАЗ-3151 за време 3 мин. и 30 секунди. Упражнението не е просто забавление, а влиза в учебната програма на военния ВУЗ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    7 0 Отговор
    Печени са момчетата.
    На Юросатори 2010 германците демонстрираха подмяна двигателя на танк Леопард 2А7 в полеви условия за 30 минути.
  • 2 Протестирам

    4 4 Отговор
    Значи това са фашисти, националисти и всякакви други боклуци, ако слушаме американското посолство !!!
  • 3 ASEX 11

    11 0 Отговор
    А нашите автоджамбази за колко ли ще се справят
  • 4 НАГЛАСЕНА РАБОТА

    8 5 Отговор
    АКО ПРЕДНИЯ КАПАК РАДИАТОРА И ДРУГИТЕ ЕЛЕМЕНГИ СЕ СВАЛЯТ ТАКА ТОА КЕНЕФ ША СА РАЗПАДНЕ В ПЪРВАТА КАНАФКА.
  • 5 ром мор

    2 0 Отговор
    Да го оставят в циганската махала,минута е много.
  • 6 Гост

    0 0 Отговор
    Е то се вижда че всичко е подготвено предварително, всичко само е закрепено, я да трябва да го разглобят така наистина както си е сглобен, да трябва да развинтват всяко болтче, всяка скоба, да източват течности и т.н. и след това наобратно, така че като запали да е напълно функционален а не само да се дръпне от плаца, резултата няма да е такъв!