Last news in Fakti

16 Март, 2018 10:39 15 747 13

Нисък разход на гориво с масло с намален вискозитет

  • масло-
  • икономичност-
  • автомобили

Двама руснаци направиха рекорд по икономично шофиране, като с бензинов трилитров Range Rover Sport успяха да изминат разстояние от 1 127 километра. Компресорният шестак на Range Rover Sport разполага с мощност 340 конски сили и по заводски данни харчи комбинирано 10.8 литра на 100 километра.

Руснаците обаче успяват да снижат разхода до впечатляващите осем литра. Според тях основна заслуга за този нисък разход има маслото с намален вискозитет Mobil 1 ESP x2 0W-20. Както се досещате обаче, производителят на това масло е един от организаторите на в рекордното постижение. Реклама или не, това масло наистина снижава разхода, но дали влияе толкова добре на двигателя?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    23 4 Отговор
    От ФВ са разреждали маслото с дизелово гориво за тестовете на разхода. Естественно, че не е здравословно за двигателя, но постига резултат, който при нормални условия не би постигнал.
    А и ако беше добре и полезно, то производителя още от завода щеше да слага Мобил и да пише разхода с 20% надолу, при все че те се борят за някакви си 5% и правят огромни инвестиции за това.

    Коментиран от #3

  • 2 Горд собственик на БМВ

    52 9 Отговор
    На моето БМВ маслото заводски си се разрежда с антифриз. Правих 2 пъти ремонт, но съм доволен
  • 3 куку руку ку

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Масло с нафта... 2 в 1, едновременно маже и чисти нагарите.
  • 4 1971

    7 7 Отговор
    Водка с нафта.Типично по руски.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    7 1 Отговор
    Водка с водка или ракия с ракия и забравяте за всякакви разходи! ;)
  • 7 Маслар

    6 2 Отговор
    Ползването на такива масла излиза солено в последствие. Модата е да слагат 5w30, за да смъкнат разхода с някой милилитър. 5w30 е убиец на двигатели. Ако смятате да карате автомобилът си над 200000 км - избягвайте.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Падро Алмодовар

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Маслар":

    Колко си прав човек.Аз съм монтьор и колко ги убеждавам хората да не го слагат,после правим основни ремонти.Е пак аз парите ще ги взема ама не слушат..
  • 9 Evo

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Маслар":

    В Шотландия се кара само с 5W-30. Тук не знаят, че има друго масло. Процентът на счупени мотори е нищожен и то най-вече заради несмяна на масло. Колите не са на по 30 години, но пробега им е сериозен. Не мисля, че пълната синтетика 5W-30 е вредна за двигателя.

    Коментиран от #12

  • 10 Дедо Гошо

    4 1 Отговор
    Я си карам мойта жипка со краве масло.Става за секой сезон.
  • 11 незнайко

    2 0 Отговор
    От статията не разбрах, това масло в бензина ли се добавя, или е в картера на двигателя за смазване ? Ако е в бензина нищо лошо за двигателя ! Но за мазане е пълен абсурд ! Те затова и двигателите почнаха да стават конфекция !!!
  • 12 qwerty

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Evo":

    Pajero 3.2 DI-D на 300 000 км, кара се единствено с 5W/40 и пее. Мъчих едно рено сценик 2.0 бензин с 5в/30 и започна да тече от гарнитурата. Мерцедес М122, V6, 3200cc с 5w/30 протече от капака на клапаните и след смяната му никакви проблеми. В щатите дори и в оторизирания сервиз на мерцедес ти лепват на стъклото: следваща смяна след 3500 мили.

    Коментиран от #13

  • 13 qwerty

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "qwerty":

    двигателя на мерцедес е М112