Last news in Fakti

2 Април, 2018 10:51 2 648 3

Mozilla поставя Facebook под карантина

  • mozilla-
  • facebook-
  • firefox-
  • добавка-
  • браузър

Добавка за браузъра Mozilla Firefox създава изолиран раздел за сесии във Facebook и помага да бъде избегнато следенето от страна на социалната мрежа. Facebook Container не ѝ позволява да събира данни за дейността на потребителите извън пределите ѝ.

Добавката поставя "под карантина" Facebook в специален син раздел. При натискане на линк в социалната мрежа сайтът се отваря в нов прозорец извън Facebook Container. Опитът да бъде споделена връзка също ще я поставят в своеобразен +уеб карцер".

От Mozilla твърдят, че Facebook следи поведението на потребителите практически в целия интернет с помощта на вградени модули. В разширението разработчиците на браузъра Firefox искали да защитят правото на анонимност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Росито

    41 1 Отговор
    Facebook е една много голяма лай..рщина. Успяха да зомбират света, познавам такива които ако днес не влязат в социалната мрежа ще се побъркат - изумени
  • 2 Пъдаря

    33 1 Отговор
    Най-добрия начин да избягате от фацебука - не си откривайте акаунт в краварската мрежа :)
  • 3 Тряс

    1 7 Отговор
    Присмял се хърбел на щърбел! Вместо да си оправят бъгавия, тромав и лаком Firefox, те тръгнали да се занимават с пълни глупости... Че кой въобще ще я ползва вече тази бъгня - докато се зареди страницата на Facebook в контейнера и ще ти порасне брадата...