5 Май, 2018 10:55 13 387 15

За култовите пистолети Colt

  • пистолет-
  • colt-
  • m1911
За култовите пистолети Colt - 1

Colt M1911 е легендарен пистолет, създаден от гениалния оръжейник Джон Браунинг преди началото на Първата световна война. Той е на въоръжение в армията на САЩ и до 1985-а. Този пистолет е изпитал само една значителна модернизация през 1926 година, пише armymedia.bg.

Армията на САЩ го е използвала в двете световни войни, в Корея, Виетнам и във всички конфликти по време на Студената война. Този пистолет е бил доставен в Русия по време на Първата световна война, а след това и по време на Великата отечествена война.

Colt M1911 използва 0.45 патрон АКТБ (11.43 × 23 мм). Пистолетът има спусков механизъм с едно действие, което често се определя като една от основните му слабости. Търпят упрек високото тегло и размери. Въпреки някои недостатъци Colt M1911 е най-известният и почитан пистолет на миналия век. Вижте принципите му на действие.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    11 14 Отговор
    Това става да го извадиш на масата и да се похвалиш пред лаиците и да има ,,ей ей ехаааа"истината е че една Ютия!

    Коментиран от #2, #4, #12

  • 2 iQ5

    7 11 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Да,много е добър за гладене
  • 3 Мармота

    11 11 Отговор
    Става, ще си чукам орехи с него😁
  • 4 Бесен Язовец

    15 9 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Публикувано във факти.бг: Този пистолет е бил доставен в Русия по време на Първата световна война, а след това и по време на Великата отечествена война." Че защо тогава е бил доставян в сесесерето, да го слагат руснаците на масата и да се хвалят ли ? Явно им е вършил добра работа, щом не са се отказали от него след ПСВ.

    Коментиран от #5

  • 5 Мармота

    8 10 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    За да си чукат орехи! Не разбра ли?
  • 6 Разбирач

    8 3 Отговор
    Неговият набор luger P08 e много по добър и той износи вермахта в двете световни войни.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 СссереМ

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Разбирач":

    И ги загубиха Игоре.
  • 8 Гост

    43 2 Отговор

    До коментар #6 от "Разбирач":

    Чета тук някакви "експертни" мнения и не вярвам на ушите си :)))
    Абе дилетанти млади, кой от вас е виждал или стрелял с такава класика, че сте тръгнали акъл да давате. Пък чак и Люгер бил по-добър.
    Няма германци, няма руснаци - най-великия оръжеен конструктор на всички времена е Джон Моузес Браунинг със "скромните" 128 патента при оръжията. Дори МР-43/44 и АК_47 работят на принципа на отвеждане на част от барутните газове, патентован през 1918 година от Браунинг. Сега дори Glock, H&K и Sig Sauer ползват принципа на действие патентовано от Джон Браунинг.

    Четете и не се излагайте да пишете тъпотии по форумите. Имайте малко уважение към гений като Браунинг! Ютии могат само да са празните ви глави!

    Коментиран от #15

  • 9 асът на асовете

    7 1 Отговор
    Хубав е пищова, но е тежичък и доста голям. Сега вече има много модели в тоя калибър дето са доста по-леки и удобни от него, и с двуредови пълнители за по 12-13 патрона, докато на класическите 1911 слагат по 7 или 8 зарядни.

    Коментиран от #10, #13

  • 10 ААА

    15 0 Отговор

    До коментар #9 от "асът на асовете":

    А ти какво очакваш 100 години след Браунинг? Все нещо трябва да се модернизира , , нови материали , нови сплави, леко ергономично. Гениалният ковач е положил основите ,начертал е пътя, а ние следващите поколения , само го следваме ,доработваме , и разкрасяваме.
  • 11 щурчо

    6 0 Отговор
    важното е принципа на действие,след това с него може да се Конструират оръжия бол!
  • 12 asdf

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Само да те светна “ютия” се казва на незаконен пистолет с който е извършето убийство. Оръжието може да е морално старо но си остава класика.
  • 13 аврамъ бакалинъ

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "асът на асовете":

    Казват им ,,ютия,, зещото изглаждат взаимоотношенията между хората а че Люгера е класика в жанра също е истина и на хамериканците им е било мечта да се сдобият с татъв Люгер през войните WWI и WWII и сега е най-търсеното колекционерско оръжие а неговия патрон ,,9мм парабелум,, е универсален за повечето пистолети въ бъдеще в цялъ святъ,иначе КОЛТА-1911 за времето хич не е бил лош носен в кобур разбира се а не както повечето си мислят че се носят в джоба.. и с него ако те улучат ранен няма а труп..! То е ясно че сега са по леки и дебели разни пластмасови играчки но всичко съ времето си .. тогава гсми също не е имало а само тежки жични телуефони за това не правете паралели с преди защото иде реч за класика от повече 100г агоо време.. а на всички желая весела коледа и не ги ползвайте за стрелба през прозореца си на пиана главъ а само въ горътъ ..!
  • 14 сталин

    0 0 Отговор
    с такъв пистолет МАЛКОВ РАСТРЕЛВА Ф. КАПЛАН.
  • 15 Даниел

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Здравейте, благодаря за хубавият отзив.
    Пистолета го имам Colt mk4 70 9x19 Luger, доста рядък калибър за него, доста рядък екземпляр. Имам го от около 10 години, стрелбата с него е невероятна, много е точен и има нисък откат , висока пробивност и далекобоиност .
    Бивш военен съм с мисии зад граница и в миналото съм стрелял с доста оръжия от нашето и Натовското въоражение, а пистолета го сравнявам като функционалност с АК 47. Има и по добро ама е доработка.

    П.С.
    Освен орехи чупи и глави доста добре.