Last news in Fakti

17 Март, 2018 10:32 29 859 15

Пистолетът Bereta 92

  • пистолет-
  • bereta-
  • оръжие
Пистолетът Bereta 92 - 1

Това оръжие е изключително популярно заради точната си стрелба. Тя се дължи на отличен баланс на оръжието и много добра ергономичност. Bereta 92 е пистолет, създаден от най-старата европейска фирма за оръжия.

Патроните, които използва пистолета Bereta 92 са 9 х 19 мм, а за отличните му качества говори факта, че преди 33 години (през 1985-а) заменя прочутият Colt в армията на САЩ.

За първи път Bereta 92 се появява през 1980 година. Моделът има много различни варианти, а като основен недостатък се посочва единствено по-високото му тегло. Вижте основните принципи на действие.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    15 1 Отговор
    Навремето се интересувах доста от оръжия. Бях чел да едно ревю на тези пистолети. В него пишеше, че дават гаранция на пистолета или цевта(не помня, вече беше отдавна) 30 000 изстрела.

    Коментиран от #8

  • 2 Гост

    10 4 Отговор
    Принципът му на действие е копиран от Walther P-38.

    Коментиран от #6

  • 3 Брат ми

    18 0 Отговор
    Мел Гибсън не пукаше ли с подобен патлак в Смъртоносно оръжие???
  • 4 me be re

    6 16 Отговор
    Ти авторе виждал ли си на живо този пистолет и пипал ли си го ?
    Това в никакъв случай не е по - добър от Колта. Причините за замяната на Колт с Берета са чисто политически и финансови, порови се в нета повечко и ще разбереш.
    Успех.

    Коментиран от #12, #14, #15

  • 5 въх

    7 3 Отговор
    Даваш 2400 лв. и го имаш..
  • 6 Франс

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Берета имат модели с този дизайн и принцип на автоматиката доста преди П38 така че нищо не са копирали.Произвеждат оръжие от 16и век

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    4 8 Отговор

    До коментар #6 от "Франс":

    Наистина ли? Я кажи кой е този модел на Берета преди Р-38, с този принцип на действие?
    Що ли дори в уикипедията пише това за смешната ти Берета 92: Създаден е през 70-години на основата на немския Валтер П38 -
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0_92

    Това, че си се набутал с Берета, не означава, че трябва да пиеш глупости!
  • 8 mediator37

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Патриот":

    Да, армията на САЩ отдавна е с италиански пистолети. На армейските изпитания три произволно избрани пистолета Берета произвеждат всеки по над 60000 изстрела без засечка. За единия помня че е произвел над 68000 изстрела без засечка. САЩ поставят условия заводите да са на тяхна територия. И ето така италианска фирма снабдява армията на САЩ с пистолети.
    Държал съм армейска Берета, тежък е, с много голямо усилие изтеглих затворната рама, има лазерен прицел- прави червена точка, мисля че предпазителят му беше двустранен и за леваци и за десняци.
    Моят приятел, който го притежава влезе зимата отвън и с премръзнала ръка не можа да изтегли затворната рама и да го зареди.
  • 9 ТОДОР СТОЯНОВ

    50 0 Отговор
    НАЙ-ПОСЛЕ!!!ЕЙ ТВА Е!СИГУРЕН, ТОЧЕН И ЧЕРЕН, ЗА ИСТИНСКИ МЪЖЕ!НА КОЙТО МУ ТЕЖИ ДА ХОДИ ДА ИГРАЕ БАДМИНТОН!ТАЗИ ЧЕРНООКА, ЧЕРНОКОСА ПРИЯТЕЛКА "БЕРЕТА", ОТ ДОСТА ВРЕМЕ СТОИ ПОД МИШНИЦАТА МИ И НИКОГА (СЛАВА НА БО) НЕ СЕ Е ОБАЖДАЛА!ГОВОРИ СИ САМО НА СТРЕЛБИЩЕТО, АМА МНОГО ГЛАСОВИТА, ПЪК И ДОБРЕ АРГУМЕНТИРАНА ;-)))
    И ЗА ТЕЗИ ОТ ГОРЕ: ПИЧОВЕ ВСЯКО ОРЪЖИЕ Е ДОБРО В РЪЦЕТЕ НА ДОБЪР СТРЕЛЕЦ И ГРИЖЛИВ СТОПАНИН, А НАЙ-ДОБРИЯТ ПИСТОЛЕТ Е НЕ ИЗВАДЕНИЯТ!!!

    Коментиран от #10

  • 10 Хъво

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "ТОДОР СТОЯНОВ":

    Внимавай да не те нападне някой плъх
  • 11 Тиквата

    6 0 Отговор
    Стреля точно, не засича, не се чупи и всъщност не е и толкова скъп за поддръжка - защото няма да ви се наложи да купувате части за него. Купуваш си го веднъж, и това е, забравяш за другите патлаци. А че пукал затворния блок - само ако стреляш по 200 патрона на ден, и не го изчакваш да изстине. Тоест, ако се правиш на командос - но това ще ти струва и сума ти пари, естествено, за патрони, за чистене.... Мой приятел има такъв, много е доволен, давал ми го е и на мен, стрелял съм поне 10 пъти с него, над 100 патрона съм изпафкал - и имам впечатления. Някои се скъсват да хвалят Макарчето - че било направо безотказно.... Глупости - изстреляй със него над 30 патрона, и му гледай сеира. Ако не счупи пружината - ще счупи иглата или ще засече изхвъргача. А при Беретата - такова нещо няма. Гърми, и гърми, и гърми - и не се скапва. И автоматиката е същата като на Валтер 38 и на Маузер 96 - с подвижен детайл под цевта - тоест хем мека като откат, хем и добре заключваща цевта, така че може да се използват сравнително мощни патрони. Абе, мечта, а не оръжие!
  • 12 goni

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "me be re":

    Съгласен съм с теб! Но, не знам дали знаеш че наскоро Колт фалира.
  • 13 Данчо

    5 0 Отговор
    Имам Берета 92 ФС . Имали са епизодично дефекта с пукане на блока . Една от забележките на САЩ . Оправено е от около 1982 г. някъде . Удебелен е блока ..Решено е с моделите БРИГАДИР още по добре. Те са с ВИНКЕЛОВ ПРОФИЛ в тази част на блока . НЕВЕТОЯТНО ОРЪЖИЕ !!! УСИЛИЕТО НА ЗАРЕЖДАНЕ Е ПО - МАЛКО ОТ ТОВА НА Макаров Примерно. Няма гадното ХЛОПАНЕ ПРИ СТРАНИЧНО РАЗТЪРСВАНЕ Характерно за ГЛОК , ЗИГ идр. Нелепата Автоматика на изброените марки и д-р. Подобни с НАВЕЖДАНЕ НА ЦЕВТА за Загребване на патрона и Вирването и в предния край ЛИПСВАТ. КЪСИЯТ ХОД Е ЛИНЕЕН НАЗАД !!! БЕРЕТА Е ПОСТОЛЕТА С НАЙ - МАЗНИЯ ИЗСТРЕЛ И УСТОЙЧИВО ПОВЕДЕНИЕ В РЪКАТА СЛЕД ИЗСТРЕЛА . ГЛОК Трещи при изстрел , а при зареждане създава чувство за стуржене по трасето . Изстрелът на БЕРЕТА е по. - глух дори и от този на Макаров . Усилието за зареждане е по - слабо от това на Макаров . Който иска да отиде в някое СТРЕЛБИЩЕ и да се увери сам . Може да вземе и един ЗИГ ЗАУЕР И ДА ВИДИ как стои в Ръката от Ложата нагоре .Палеца и показалеца Отзад на ложата и ЗИГа КОЛКО НАГОРЕ МУ Е ПОЗИЦИОНИРАН БЛОКА и Мерника. СЪС. ЗДРАВЕ !!!
  • 14 Данчо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "me be re":

    На грешно мнение си. Не познаваш проблема ! КОЛТ и патрона му , а оттам и КИНЕМАТИКАТА на Колт са такива , че е БАВЕН !!! ИМАШЕ ЦЯЛ ФИЛМ за това ! В еднакво симулирани условия - Колт 8 ПАТРОНА , Берета - 11 патрона !!!
  • 15 Army

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "me be re":

    Момче ще ти го кажа с две думи.. колт е боза! Този пистолет е в пъти по добър и по точен и стабилен от колта,стрелял съм със двата и 92-ката определено е по добрия вариант и надежден.