3 Януари, 2019 14:48 30 165 35

Най-използваният пистолет за охрана

  • glock 17-
  • пистолет
Най-използваният пистолет за охрана - 1

Това е Glock 17, който е официално признат за най-употребяваният и известен пистолет, използван за охрана в света. Само в САЩ той заема 65% от пазарния дял на пистолети за охранители и правоприлагащи органи, пише security.bg. И не само там, а и в целия свят, Glock 17 остава предпочитано оръжие за множество национални въоръжени сили, цивилна самоотбрана и охранителни фирми.

Произвеждан е в компанията Glock Ges.m.b.H, Австрия, а негов създател е инженерът и основател на компанията – Гастон Глок. Предимствата на Glock 17 са, че е сравнително лек за подобен пистолет и е с изключително изчистен и удобен дизайн, без излишни бутони, предпазители, ръчки, което улеснява употребата при бърза стрелба.

За възможностите си и качествата си Glock 17 се продава на добра цена (около 1000 - 1200 лв.). Поддръжката му е евтина и това, че e един от най-разпространените пистолети му дава възможност за лесно намиране на резервни части, както и възможност за модификация чрез всевъзможните аксесоари, произведени специално за него.

Друг любопитен факт е, че от 1992 година до днес са продадени над 350 000 пистолета Glock, в над 45 страни от целия свят. Що се отнася до модела, то пистолетът е създаден да отговаря на 17 критерия, изготвени от австрийската армия, по повод желанието ѝ, през 1980-а да поднови пистолетите си. Основните от тях са пистолетът да бъде самозараждащ се и да отговаря на стандартите за боеприпаси на НАТО - 9×19mm Parabellum.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ББЮ

    26 8 Отговор
    Наистина добър пистолет. Но всичко зависи от гледната точка и изискванията на съответните служби. В случая е удобен ,лек и самозареждащ се-но минусите са точността и времето за презареждане. Няма съваршено оръжие-ако има някакви предимства-то те са за сметка на други качествени критерии.
  • 2 Шабиха

    16 36 Отговор
    Отвратителна бангия, грозен, обемен, тежък спусък. Една торба патрони в пълнителя, все едно ще се сражаваш с Ислямска държава, съответно тежи. Кой да е Хеклер или Зиг е по-добър.

    Коментиран от #3

  • 3 Nick

    11 11 Отговор

    До коментар #2 от "Шабиха":

    В ценовия клас на Глок-а няма да намериш Хеклер, а Зиг имат точно един модел, мисля, 2022 беше, още по - голяма бангия. За грознотия - това все пак е оръжие, дизайна следва функцията, а не обратното. Мерните прибори обаче, признавам, са неудобни. Глок-а може да се сравнява с хърватския си конкурент HS-9, като лично аз, бих заложил на хърватина.

    Коментиран от #7

  • 4 гост шофер

    14 4 Отговор
    Бангията си е добра.
  • 5 silverfox

    5 10 Отговор
    HK P30 е много по-добър, но не толкова използван.
  • 6 Форумен стрелец

    13 32 Отговор
    Макаров!
  • 7 Гост

    25 5 Отговор

    До коментар #3 от "Nick":

    Кой ти каза, че няма Хеклери на цената на Глок? Р30 и P30L са на цената на Glock 19/17. А страйкърът на Хеклер SFP9 е класи над пластмасовия Глок с отвратителен спусък, ужасни мерни прибори и пластмасов водач на възвратната пружина. Само човек, който не разбира от оръжия може да твърди, че Глок е нещо повече от един Голф при пистолетите.
  • 8 гост

    18 18 Отговор
    Ушанкииии,къде сте да ни разкажете как Макаров е най-добрия пистолет в света !!!

    Коментиран от #10

  • 9 сталин

    10 5 Отговор
    макаров -това е валтер за луфтвафе
  • 10 Джо

    15 8 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Макаров не, но Токарев ще му разкаже играта.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ТТ ТТ

    19 5 Отговор
    Най употребяваният и най произвежданият пистолет във света е ТТ и неговите производни . Още на въоръжение в доста армии в света под розлични марки и с известни подобрения.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 стоян георгиев

    3 3 Отговор
    статията казва всичко.основната част от работещите с оръжие го предпочитат.лесен за употреба надежден и качествен като изпълнение.използван е от огромна част от спецчастите по света.

    Коментиран от #15

  • 15 Гост

    10 4 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Пак ли ти? Я кажи ти колко пистолета си имал и на какви състезания си ходил, че си толкова влюбен в Глок?

    Коментиран от #16, #35

  • 16 стоян георгиев

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    не съм влюбен в глок.и трябва ли да съм печелил състезания за да имам наблидения върху дадено оръжие?глок се избира съвсем доброволно при хората които носят масово оръжие.те го правят на база на разговори и личен опит.хората около мен които работят с оръжие ползват основно глок ,въпреки наблюденията и възможностите да носят всяко друго оръжие което има на пазара.аз съм имал доста пистолети сега в момента нямам щото не ми трябва,но имам наблидение върху руските ,глок ,рюгер ,берета ...

    Коментиран от #17

  • 17 Гост

    11 5 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Това за някой предпочел Глок пред всичко друго, го разправяй на някой друг. Има си STI, Tangfolio, Sphinx, Sig Sauer X5/6, CZ Czachmate, които са класи над недодялания пластмасов Глок. Както казах Глок е Голфа на пистолетите и е компромис във всичко.

    Коментиран от #24, #34

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пеко

    5 4 Отговор
    Има отвратителни недостатъци като скапани мерни прибори.Невъзможност и засечки при работа с по евтини боеприпаси. Засечка при хлабаво държане. Вярно е голфа при КНО.
  • 20 ГеКу

    9 0 Отговор
    Повечето от вас, коментират на база гледаното в нета, но малко имат практика, съдейки по коментарите.
  • 21 Глог

    5 6 Отговор
    Перфектно оръжие
  • 22 ОНЯ СЪЩИЯ

    6 1 Отговор
    CZ....И BERETA....СА НАЙ-ДОБРИТЕ...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 стоян георгиев

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    компромис ама приеман от огромна част от работещите с оръжие.миналия път стигнахме с теб пак до този момент ,но си прав глока е фолцвагена на пистолетите,а фолцвагена е предпочитаната кола,предвид общите и качества.да болита от формула едно е много по-добър от голфа на пистата имола ,но я го караи всеки ден в перник да те видим !!!!та тва е ситуацията и в нея няма драми колкото и да искаш да ги създадеш.тунингованото оръжие използвано при състезания за динамична стрелба многократно превъзхожда конвенционалния глок в тези състезания,но при работа с оръжие глока е пред тях и то в пъти което се вижда в продажбата и ползването му,правещо го наи-популярния работен пистолет по света.освен това глока също може да се тунингова и да достигне нивата на споменаваните от теб модели.та фолцваген имат и порше казано по-просто на твоя език.самия факт че глок ползва огромна част от световния спецназ показва че това оръжие е надеждно и добро,щото ако не беше нямаше да го закупуват такива от русия до израел и от германия до сащ.

    Коментиран от #27

  • 25 Мутра

    6 0 Отговор
    Беретата е по добър от Глога по тежък и дълга цеф,по точен и двата ги имам та казвам че Беретата е по добър
  • 26 Не глеам таувизия

    1 1 Отговор
    Идеална машинка е глок-а и най-важното надеждна, не случайно го ползват по цял свят службите и много частни лица за самоохрана:) не е рейсинг гън, за тази цел си има патлаци в друг ценови диапазон, и по-популярен напоследък е G19 заради компактния размер и скрито носене..;) в тоя клас е най разпространен заради цената най-вече май и огромната реклама която му правят:) HK, Walther, SW и CZ са другите производители с наистина добри полимерни машинки:)
  • 27 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    Измислици-премислици. Да не мислиш, че някой от служителите в звената си избира Глок за основно оръжие? Целия избор се свежда до комисионни на дебели чичковци и лелки. Това съм го виждал с очите си, защото работата ми е била така, така че хайде не на мен тия. Вярвай си в Дядо Мраз ако искаш, но никой човек, който се е занимавал професионално със стрелба или е бил служител в елитни части, няма да предпочете Глок, а ще избере Зиг или Хеклер.

    Коментиран от #32

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 X men

    2 2 Отговор
    Заради 20 негативни коментара в БГ не можем да отречем любовта към това оръжие по цял свят
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    хахаха ти да не мислиш че целия свят взема решения като в корумпирана българия бе убавец?или зиг зауър немогат да дават комисионни а?само глок дават и печелят от индия до русия и от сащ до германия!!!!смях!сега за тия дето се занимават профи.в българия убавецо има няколко постоянно идващи инструктура от русия ,израел а и българи .всички те ползват глок като стандарт.може да имат предпочитания и за други оръжия ,но глока го ползват като стандарт.школите в израел в които ходят нашите охранители на богатите ни випове също бачкат основно с глок.баретите също.в сащ където сигурно полицаите наи-много от белите страни бачкат на терен с късоцевно оръжие пак са основно на глок.явно на всички са им раздали комисионни.смях!иначе има и спецчасти работещи с зигита ,щаери ,валтери и т.н. ,но както писах ,а и статията потвърждава масовката е с глок.изпитан и доказал се във времето пистолет .тва незначи че зига или хеклера са лоши,но явно в общата ситуация по-света предпочитат глок,пред другите марки.било заради една или друга причина.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Ти ли си най-добрият стрелец в България? 😂