4 Юни, 2018 10:19 5 611 7

TÜV: Най-голямата опасност за мотоциклетиста е...

  • мотоциклет-
  • мъртва зона-
  • автобус
TÜV: Най-голямата опасност за мотоциклетиста е... - 1

Според германските експерти най-голямата опасност за любителите на двуколесен транспорт са големите превозни средства, като камиони и автобуси и по-конкретно т.нар. "мъртва зона".

Колкото по-голям е автомобилът, толкова по-голяма е и "мъртвата зона". А повечето големи транспортни средства все още не са оборудвани с електронни системи за предупреждаване за наличието на обект във въпросната зона, което си е сериозен проблем, допълват специалистите от TÜV.

Най-опасно за велосипедист или мотоциклетист е да седи от дясната страна на голямо превозно средство на светофар. Тогава водачите на камиони и рейсове най-малко поглеждат в огледалата за обратно виждане, а стремежът им е да карат плътно в дясно.

Съветът на германците е да стоите зад подобни транспортни средства на светофари и да ги изпреварвате само от ляво.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онзи

    39 8 Отговор
    Ако мотористите се движат в потока с автомобилите няма проблем. Обаче те непрекъснато изпреварват отляво/отдясно и после - какво стана.
  • 2 Driving pleasure

    41 12 Отговор
    Най-голямата опасност а мотоциклетиста обикновено е пилешкия му мозък... а после рев пазете ни... ми пази се сам бе!

    Коментиран от #3

  • 3 Абсурдистанец

    18 11 Отговор

    До коментар #2 от "Driving pleasure":

    Много точно казано.
  • 4 Цветан

    23 8 Отговор
    Най-голямата опасност за мотоциклетиста е самият мотоциклетист. По голямата част от тези участници в движението се изживяват като водачи за които закона не важи. Да изпреварят на забранено или да се движат със скорост у значително надвишаваща разрешената , те го приемат за нещо нормално а стане ли произшествие в един глас пищят "пазете ни", а сами не се пазят Никъде не пише, че за да усещаш свободата и вятъра в косите може да нарушаваш законите.

    Коментиран от #7

  • 5 Jack Bauer

    19 18 Отговор
    Преди да критикувате мотористите по-добре вижте вие как си карате изгнилите кошници без мигачи като блуждаещи електрони.
  • 6 VTX

    12 4 Отговор
    Ограничените умове на коментаторите водачи на каручки не им позволяват да проумеят, че това не е война и ако блъснеш моторист или велосипедист той не се разминава само с изкривени ламарини. Статията е за опасността от мъртва зона на автобуси и камиони, а не за каруци без мигачи и таралясници с пушещи аспуси.
  • 7 моторджия

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Цветан":

    Най-голямата опасност са такива дебили, като теб, които не могат, а и нямат умствената възможност да разберат, че моторист, колоездач, пешеходец са незащитени участници в движението и те трябва да бъдатПАЗЕНИ. Замисли се малко и си направи сметката, че ти можеш да огънеш ламарините, имаш въздушни възглавници, колани и какви ли не други защити, а изброените от мен ги нямат. И теб какво те бърка кой какви правила спазва след, като не ти пречи. Просто минава покрай теб и заминава. Нито те забавя, нито ти пречи. Да, ама комплексарите си казват:
    „тоя що пък ще ме изпреварва, а не чака“. Ами нали точно това е една от причините да си с мотоциклет, за да не си в задръствания и да се придвижваш по-бързо от колите. А знаеш ли колко е по-зле, ако си с мотор и чакаш в колона. Винаги се намира някой тарикат с кола, който се шмугва пред теб въпреки, че няма място и те притиска до бордюра, мантинелата или банкета и ти си принуден да му дадеш път, защото си беззащитен. Карам и кола също и камион, но по-големи идиоти от тези с Б категория и особено с купените книжки НЯМА. Просто НЯМА! Призовавам всички да бъдем толерантни и да пазим беззащитните участници в движението. Не се правете на тарикати и не избивайте комплексите си на пътя! Там не е мястото. Там рискувате човешки животи включително и своя.