Last news in Fakti

24 Октомври, 2018 14:02 14 178 11

Първо видео на новия КамАЗ

  • камаз-
  • 54901
Първо видео на новия КамАЗ - 1

До края на годината от завода ще бъде пусната първата партида на изцяло новия КамАЗ. Премиум руският камион е с индекс 54901 и е първият модел от новото семейство на марката, обозначено като K5.

Голяма част от детайлите по кабината са унифицирани с тези на сегашното поколение на Mercedes-Benz Actros, но руската иновация е оборудвана с изцяло нов двигател, който е собствена разработка.

Агрегатът е шестцилиндров турбодизел с обем 12 литра. Мощността му варира в диапазона 380 - 550 конски сили, а предварително заявеният ресурс е 1.5 млн. километра. Вижте и първото официално видео на новия КамАЗ.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАЗ

    7 29 Отговор
    И ОТНОВО КРАЖБИ И РАЗПРОДАЖБИ !

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ШУШЛЯК

    5 13 Отговор

    До коментар #2 от "Random":

    ГЛЕДАЙ ХУБАВО , АКО ИМАШ ПОЗНАНИЯ , ИЛИ СИ ТЪПОТО ПАРЧЕ ВЪВ ФОРУМИТЕ !
  • 4 Барчо

    4 8 Отговор
    Четох за този нов Камаз в едно руско списание, "Авторевю" мисля, че се казваше и там пишеше за двигатела, че е мерцедесовски, а руснаците само са го докусурили за тяхната нафта, която била там не знам си с какви добавки (не помня) и от тяхната нафта немския двигател бързо издавал багажа.
  • 5 Hininon

    3 9 Отговор
    Чакам скоро да произвеждат и бръснарски ножчета.
  • 6 Ото

    5 3 Отговор
    Двигателя е Къминс,под китайски лиценз.Догодина ще се прави и в русия.Скоростна кутия ZF.До средата на тази година в русия са продадени около 29000 нови влекачи,от Европа.Най много са моделите на Волво.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Driving pleasure

    12 5 Отговор
    Около 80% са детайли на Мерцедес - руското в този Камаз е производството - преобладаваща част от частите ще се изработват лицензионно в Русия - е те така се задвижва икономика! Ото е написал 29 000 влекача за миналата година - този Камаз има сериозен шанс да вземе добър дял имено защото е разработван за техните условия при условие, че е по-евтин с 10-15% а милион и половина км ресурс си е над 10 годишна употреба. Рашките пак са си по-добре от нас - ние да му мислим щото и клечки за зъби вече не правим - само изнасяме дървата за да правят други...

    Коментиран от #9

  • 9 Random

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Driving pleasure":

    В друга новина друго пише: Публикувано във факти.бг:
    По-ниската цена ще се дължи на максимално използване на възли и агрегати от руски поддоставчици. Според КамАЗ около 80% от частите по новия камион са руски.
  • 10 Журналист

    1 2 Отговор
    Всичко в камаза е руско производство.Даже има детайли които Мерцедес са откраднали от руснаците.
  • 11 без аналог

    1 0 Отговор
    двигателя е КамАЗ-910 , който е модифициран двигател на Либхер , използван за строителна техника и трактори . Мисля че е възможно да има възможност да се поръча и с китайски Къминс . Кабинатае ор Актрос МР4 , но интериора е доста подобен на този в новите модели на Скания . На кратко - без аналог