Last news in Fakti

22 Март, 2012 13:05 1 214 0

Commodore се завръща с геймърско PC

  • commodore-
  • amiga-
  • c64

Легендарните персонални компютри Commodore се връщат на пазара с нова версия на популярния в края на 80-те и началото на 90-те години Amiga. Освен това собственикът на правата върху името - Commodore USA - подготвя и наследник на култовия C64.

Новата Amiga е прицелена в богати почитатели на компютърните игри. Ретро компютърчето е поместено в компактна алуминиева кутийка, в която намират място процесор Core i7-2700k CPU с тактова честота 3.5 гигахерца, 16 гигабайта оперативна памет DDR3, видеокарта GeForce GT 430 с 1 гигабайт памет и твърд диск с капацитет 1 терабайт, който може да бъде заменен с SSD с обем 300 или 600 гигабайта. PC-то разполага с HDMI изход, Wi-Fi модул и Blu-Ray.
 
Феновете на някогашната Amiga със сигурност ще оценят и операционната система. Тя носи името Vision и е базирана на Linux, но представлява римейк на класическия софтуер на Commodore.
 
С цена от $2 495 възродената легенда надали ще стане хит на пазара. От Commodore USA разчитат най-вече на носталгията сред някогашни фенове на култовия компютър. Днес повечето от тях са на възраст, в която финансовите въпроси не са от чак такова значение.
 
Същата целева група гони и наследникът на C64. Той е кръстен C64x Supreme и залага на 2.13-гигахерцов двуядрен процесор Intel Atom, 512-мегабайтова видеокарта NVIDIA GeForce GT 520, твърд диск с обем 1 терабайт и 4 гигабайта RAM. Цена: $1 295


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА