Last news in Fakti

1 Февруари, 2019 17:27 9 648 34

Dacia Duster срещу Suzuki Jimny (ВИДЕО)

  • dacia-
  • suzuki-
  • duster-
  • jimny-
  • проходимост-
  • изпитание

Докато не попадне в реална "бойна" обстановка, нито един автомобил с повишена проходимост не може да докаже твърденията на производителя си за всъдеходните му възможности. Компаниите обаче са намерили начин да демонстрират на клиентите качествата на продукцията си с помощта на "ролери". Как се справят с "кънките" два от най-евтините модели с двойно предаване на пазара?

Dacia Duster и Suzuki Jimny имат съвсем различни концепции. Единият е типичен паркетен каубой, а другият лежи на класическа рама. Най-евтината версия на румънското SUV с двойно предаване струва 29 570 лв., а цените на япончето започват от 34 990 лв.

В клипа по-долу са сравнени системите за задвижване на четирите колела на двата модела директно на паркингите пред представителства на Dacia и Suzuki. Може ли Duster да се опре на доказана планинска коза като Jimny и ако да, на какво тогава се дължи разликата в цените?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил Василев

    34 7 Отговор
    Няма място за сравнение ....
  • 2 Haha

    35 17 Отговор
    Тази дачия, на първите 20 метра кал и ще се налага да бъде дърпана

    Коментиран от #26

  • 3 куку руку ку

    20 6 Отговор
    Това упражнение го направете на наклон и тогава сравнявайте. И тези ролки уж са имитация на кал и лед, но само на уж, защото си имат съпротивление Ако бяха сложили нормален автомобил и той ще се измъкне, все едно си на валяците за проверка на спирачките.

    Коментиран от #28

  • 4 12345

    28 5 Отговор
    Да не говорим за липсата на демултипликатор и на рама. Един път да се разходиш с Дачията по чукарите да ти усуче и счупи предното стъкло да те видя.

    Едното е истинско 4х4 с 2 места. Задната е смехотворна и когато е вдигната в багажника има място само за две кила картофи

    Другото е 4 местен автомобил с багажник и известни офф роуд способности. За ходене за риба е идеален.
  • 5 Niki

    46 32 Отговор
    Два коренно ралзични автомобила според предназначението си. Дачията за парите си и това което предлага е повече от прекрасна, но тук масата народ предпочита 20г трошки с емблема, ганя си е ганя

    Коментиран от #10, #14

  • 6 Канчето

    4 4 Отговор
    Кода под всякаква критика...
  • 7 hmhmhm

    13 23 Отговор
    Дъстъра го би отвсякъде - колко по-бързо му се въртят колелетата !!!
  • 8 ха ха

    31 12 Отговор
    забелязал съм ги тези с дъстърите са неква особена порода с огромно самочувствие
  • 9 wtf

    20 8 Отговор
    дъстър в графата с технолкогии, да не сте объркали нещо?!?!?

    Коментиран от #15

  • 10 Гост

    30 12 Отговор

    До коментар #5 от "Niki":

    Пък ти сигурно си знатен благородник, че си тръгнал да квалифицираш хората, само защото предпочитат примерно 20 годишен Лендкрузър пред това ново, грозно, немощно и незащитено нещо наречено Дъстър! Аман от бакшиши и монтажници като теб, за които най-важното нещо в животеца е да си купят нова тенекия!

    Коментиран от #25

  • 11 БАРС

    9 11 Отговор
    Всичко е окей 100% Дачията е по бърза от созукито а дачията повече е крусовер по нормални пътищта докато созукито сие за гората повече и гаранция че гори повече от дачията бензин.Возихсе с дачия послелен модел на 6 месеца турбо бензин яко дърпа за класът си и то мотор 1.250 на мен ми хареса е не по широка от моято но ми хареса на всичкото отгоре е на моят майстор който ми подържа колите попитах го за немска кола защто не си купи не иска и да чуе не знам защто има форд галакси последният модел и волво голямо комби на 10 години и не иска немска кола а е перфектен майстор немец .Но и последно не показаха гумите с които са обути може сузуките да е с гуми за из гората
  • 12 onq s konq

    20 9 Отговор
    Подлите японци мажат със свинска мас планките на Дъстъра

    Коментиран от #18

  • 13 Мартин

    20 0 Отговор
    Два напълно различни автомобила
  • 14 асддса

    13 17 Отговор

    До коментар #5 от "Niki":

    Ганяяя, а знаеш ли че дачията е построена на базата на стари модели рено, ама ти я продават за нова кола ?
    Кой е ганя сега, тъпанара който го излъжат да даде три торби пари за "нова" кола или някой, който ще ги даде за хубава кола на няколко години.

    Коментиран от #17, #24

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ivan

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Тия са гадове.
  • 19 Монте Карлово

    32 1 Отговор
    Тест от типа “Гугутка срещу каракуда’. Ясно е че победителят се определя от това къде се провежда съревнованието. За ходене до вилата която е на 50 метра от пътя печели Дачия, хем има място и за щайги. За изкачване през зимата до хижа на върха на планната да им занеса 5-6 кутии чай и кафе избирам Сузукито.
  • 20 Japbest

    16 4 Отговор
    Защо толкова активният в други постове Дъстера не коментира? Сигурно е закъсал някъде и чака някое Jimni да го издърпа!

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 стоян

    5 6 Отговор
    От тия валчета нито един руски джип не може да излезе =пробвал съм
  • 23 гост

    9 4 Отговор
    Дачия е много по-практична за ежедневна употреба, Сузуките е ненадминато в пресечена местност, но на магистрала с над 100км/ч си е приключение да го караш. Сузики е малко, за двама и два чувала багаж, докато в Дачията товариш 4 човека и 4 чувала багаж. Добави, че е много по-евтина и ето и голямото предимство за Дачия. Сузуки е само за балкански региони.
  • 24 nasam natam

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "асддса":

    дачията си е напълно румънски автомобил и ако е на стара база то тва са старите джипки 10 ли беха какви беха
    въпреки че са под шапката на рено дъстъра си го разработиха румънските инженери...
    информирай се
    даже в дъстър две и един българин участва
  • 25 Мммм

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Хубаво е да отворите руските ютюб канали и да видите дали на първите метри в калта закъсват Дачия,да не говорим,че за цената в най-високо изпълнение на Дачия-та от там започва Сузуки,а с някоя и друга екстра отиде 10х. нагоре. Отделно на това,я тръгнете със Сузуки-то на дълъг път,с това дървено окачване ще си докараш сътресение на мозъка,докато с Дачия ще пътуваш и ще пееш. И не на последно място Дачия е една от най търсените марки не само в България,а вие си приказвайте тъпотиите. То заради това сме на такова дередже. Едно време даваха румънските депутати ползват Дачия,сравнени с нашите тъпоглавци возейки си задниците миризливи на немски "премиум",а те са огледало на мисленето на народа,затова и сме в това положение, 20 годишен котор с ембелма бил по хубав от нова бюджетна кола,е явно не сте се поучили от максимата на Х. Форд: - не съм толкова богат за да си купувам стари неща.

    Коментиран от #27

  • 26 Мммм

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Haha":

    Отвори ютюб и виж руснаците къде я вкарват и тогава си пиши простотиите. А и това за парите си е много повече и от двете и кола за магистрала и "джип" за доста сериозни разходки и звън пътя,а ис подходящите гуми може да засрами не малко истински дипове, заради пък по-ниското си тегло.
  • 27 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Мммм":

    Какво общо има коментарът ти с моя? Казвам, че нормалния човек за едни и същи пари ще предпочете 20 годишен Лендкрузър или Г-класа пред това недоразумение с 100 к.с. мотор, пък било то и ново. Ще ги предпочете, защото са много по-мощни, много по-проходими, много по-сигурни и много по-комфортни. Само комплексар ще избере нова тенекия, за да си погали егото, че ще е първия и собственик. Колата е средство за придвижване и колкото повече сигурност и мощ ми предлага, толкова по-добре - ти си карай умрелия френски нов кенеф с немощен мотор и 2 звезди от краш тестовете. Тръгнал да дава акъл на хората - я се разкарай!
  • 28 Алфа Ромео

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "куку руку ку":

    Айде бе, по-полека, случайно дали не блокират валяците за тест на спирачки преди да излезеш от тях.
  • 29 Алфа Ромео

    3 1 Отговор
    Дачията е много проходима за паркетник, разбира се не толкова колкото Сузукито, но достатъчно бих казал.
  • 30 ЕДИН ДЕТО Е БИЛ ПО СВЕТА

    3 3 Отговор
    Дачия е супер кола за парите си. Имаме общо 11 в фирмата-и Дъстери и Логани. Като гледам ,че някои са вече по на 200 000 без проблеми- станах им фен. Пък вие говорете...

    Коментиран от #31

  • 31 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "ЕДИН ДЕТО Е БИЛ ПО СВЕТА":

    Представи си, че не всички сме хамали и бакшиши и гледаме на колата не като работна, а като сигурно средство за придвижване на семейството. Колко семейства въртят 200 000 км? Колко нормални хора ще предпочетат кола с 2 звезди в краш тестовете? Карайте си служебните Дачийки и не мислете за нас, които имаме лични, а не служебни коли.

    Коментиран от #32

  • 32 nasam natam

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    аз на личното чисто ново сузуки за 3 месеца му навъртех 4 хил км
    така по семейно му...

    Коментиран от #33

  • 33 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "nasam natam":

    Значи след 16-17 години може и да стигнеш 200 000 км - обаче едва ли ще караш тази кола толкова години. Не знам какво трябваше да покаже мнението ти, след като то затвърждава моето мнение, че никой не кара семейна кола 200 000 км у нас.

    Коментиран от #34

  • 34 hienata

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Гост":

    Айде сега, чак пък никой. Колегата със Сузукито, аз с Полото минавам 3000 на месец (не съм бакшиш).
    По темата, ако имах пари градската ми кола щеше да е Джимни (за ходене на работа и на риба). За семейни разходки и по-дълги пътувания си имам Кашкай (по-добър е от Дъстър)