21 Февруари, 2019 19:01 4 542 7

Надуваем багажник за покрива на колата

  • ultix outdoors-
  • tair rack-
  • багажник

Покривните багажници са изключително полезни и практични, когато се налага да бъде превозен предмет с по-големи размери. Инвестицията в метален багажник обаче невинаги си струва. Парите не са малко, а понякога такъв аксесоар може да се използва веднъж годишно или по-рядко.

Британската компания Ultix Outdoors твърди, че има евтино и компактно решение на този проблем. Надуваемият багажник Tair Rack се монтира само за 5 минути без нужда от отвертка, гаечен ключ или друг инструмент.

Изработен е от изключително здрави материали и се фиксира към покрива с помощта на ремъци, а когато не се използва, може да стои в багажника на колата, без да заема почти никакво място. Цената при предварителна поръчка в платформата за колективно финансиране Kickstarter е $64 (€56).


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Blesed

    21 2 Отговор
    Ееее, накрая нещо наистина иноватиивно и полезно.
  • 2 Тереза Змей

    3 3 Отговор
    Ето с такива иновации на нас ЕС не ни е нужен!
  • 3 ссссссАЛО

    6 3 Отговор
    Това според мен е пълна простотия поради две причини. Според мен съществува риск от изхлузване на прекарвания товар, което от своя страна ще доведе до пътни инциденти. Освен това тая джаджа не е добре укрепена и ще при друсането по неравностите ще има триене между гредите и тавана и така ще се надраска боята на тавана.

    Коментиран от #6

  • 4 лаборант

    2 1 Отговор
    Че ремъкът през предните врати няма ли да ми опира в главата?
  • 5 мда

    1 2 Отговор
    става, за покрива на служебна кола или някоя трошка за 1000лв....иначе сериозно, тази "иновация" едва ли ще се сертифицира въобще. При висока скорост да се разчита на ремъците да поемат цялото челно съпротивление е меко казано опасно за пътуващите зад въпросната кола.
  • 6 7777

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "ссссссАЛО":

    Допустимия товар на тавана на по-вечето автомоболи не трябва да надвишава 70-80кг. Не мисля, че надуваемия бгажник няма да издържи тези килограми, най вероятно е тестван в различни ситуации дори и при сблъсък. Но колко е практичен времето ще покаже.
  • 7 Мнение

    0 1 Отговор
    Първият недостатък който виждам е, че ще прецака уплътненията на четирите врати. Ако това стане по-добре да си поръчам такси за товара.