Last news in Fakti

1 Март, 2019 09:44 11 652 41

Добър ли е бюджетният телефон?

  • смартфони
Добър ли е бюджетният телефон? - 1

Тези дни често чувате как бюджетните смартфони стават все по-добри и по-добри, което прави още по-трудно да се оправдае плащането на високите цени за топ модели смартфони. Но колко добър може да бъде бюджетният телефон? Е, както се оказва, доста добър.

Една от компаниите, които произвеждат бюджетни телефони е Xiaomi, а последното им предложение, не прави изключение. Преди това обаче Samsung представи Galaxy A10, а сега официално бе пуснат Redmi Note 7 Pro, заедно с Redmi Note 7. Prо-вариантът е всичко, което се очакваше - Snapdragon 675, 48 MP камера и до 128 GB вътрешна памет.

Чипсетът на Redmi Note 7 Pro е съчетан с осемядрен процесор, който достига до 2 GHz и идва с Adreno 612 GPU графичен процесор. Също така смартфонът има две възможности за памет - 4 GB RAM + 64 GB съхранение или 6 GB + 128 GB съхранение, с microSD слот за карта памет.

Добър ли е бюджетният телефон?

Сред останалите спецификации, Redmi Note 7 Pro разполага с двойна основна камера на гърба, която включва 48-мегапикселов първичен сензор на Sony IMX586 с f / 1.79 обектив и 5-мегапикселов вторичен сензор за дълбочина.

Компанията също така е добавила редица функции за изкуствен интелект (AI) в приложението на камерата на телефона, включително за откриване на AI сцена, AI Portrait 2.0 и нощен режим. Освен това на телефона има 13-мегапикселова предна камера, както и поддръжка на 4K видеозапис на задната камера.

Xiaomi твърди, че е добавила подобрени системни оптимизации в Redmi Note 7 Pro, които осигуряват 10% по-бърза реакция на системата. В телефона е включена и батерия от 4000 mAh с Quick Charge 4.0 поддръжка, но се доставя с обичайно 10W зарядно в кутията при продажба.

Освен това ще получите сензор за пръстови отпечатъци, USB Type-C порт, 3.5 мм аудио жак и двойна SIM поддръжка (хибрид). По отношение на възможностите за свързване, Redmi Note 7 Pro получава 4G LTE, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0 и инфраред връзка. Redmi Note 7 Pro се очаква да бъде пуснат на 13 март.

Добър ли е бюджетният телефон?


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    7 69 Отговор
    iPhone го бие по параметри и то бюджетната версия, а и е с по-скъп чип и материали от него и може би по-добра батерия

    Коментиран от #9

  • 2 Случаен

    15 50 Отговор
    Не. Имал съм бюджетен телефон и замина с удар в пода.
  • 3 Гост

    18 29 Отговор
    Че тези които ги рекламирате не са много евтини.Сравнение с безумно надутите цени на Самсунг да! Иначе евтините са хубави, направо летят (през прозореца)

    Коментиран от #41

  • 4 Един

    5 46 Отговор
    Не бих предпочел бюджетен телефон никога!
  • 5 Гост

    11 39 Отговор
    Само не разбрах освен батерията какво друго е добро в този китайски телефон? С този умрял процесор SD 675, няма как да се възползва от пълните възможности на новия 48MP сензор на Sony и снимките ще са вероятно с 16 MP. Само шаранчета може да се ловят на лъжата, че този телефон ще е като флагман. То ако беше така, китайците нямаше да искат 900€ за Mate 20 pro.

    Коментиран от #6, #8, #20, #25

  • 6 Mark Haynes Rukaisho

    14 6 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Huawei се гордеят с техния Kirin 980 заради двата клъстерни графични архитектури които се справят без проблем с информационния импулс от 40mp тоест 40.000.000 микро пиксела
    Snapdragon 675 е добър в много отношения но поради ниската честота на единичния и не сложен графичен блок излизат 12 mp снимка

    Коментиран от #10

  • 7 Все едно

    60 5 Отговор
    Параметрите на т.нар. бюджетни телефони, вече са достатъчно добри, за да използваш телефон с н на брой приложения...Аз лично, повече от 300 лева за телефон, който така или иначе ще се ползва два години, не давам. В случай, че човек иска да е "гъзар", поради някакви си свои причини, нека да си купува "премиуми" за 2к

    Коментиран от #22

  • 8 Mark Haynes Rukaisho

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    При Snapdragon 675 се ползва графично ядро с елементарна сложност а при Huawei се ползва направо графична микро архитектура с клъстерни микро блокове с висока честота
    Даже сложиха две архитектури във един процесор което е похвално и преди 5 години беше не възможно
    Но те го направиха главно за да подобрят NN и AI а възможността за 40 mp снимка без орязване е допълнение
  • 9 GTCAT

    52 4 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Изобщо не ми хвали телефон с премахнат жак за слушалки и без слот за Micro sd
    Iphone НЕ стават за нищо

    Коментиран от #12

  • 10 Гост

    8 5 Отговор

    До коментар #6 от "Mark Haynes Rukaisho":

    Нали точно това казвам? Те дори Sony не слагат в техни флагмани този сензор, защото е безсмислено. Не знам дали със SD 855 ще успеят да му използват напълно възможностите, но за сега след Nokia 808, Nokia 1020 и P20 pro/Mate 20 pro никой друг телефон не може да прави 40 МР снимки.

    Коментиран от #16

  • 11 агент

    47 4 Отговор
    Xiaomi е най добрата марка телефони в съотношение цена - качество. Аз доста години бях с iPhone 4, 4s 5, 6 plus. И миналата година реших че вече е време да премина на нещо различно и същевременно мощно без да наливам една кошница пари за маркетинг и си взех Xiaomi Pocophone F1. Няма грешка телефона и е на цената на iPhone 7 втора ръка, освен това и други хора около мен си купиха този телефон. Според мен си струва всяка стотинка.

    Коментиран от #26

  • 12 сектант

    6 38 Отговор

    До коментар #9 от "GTCAT":

    айфона си има собствени слушалки специално направени за него, не е за профани с кабели живеещи в миналия век

    Коментиран от #14, #23

  • 13 Jack Bauer

    13 7 Отговор
    Бюджетни или не с тея големи екрани по 6" не ми харесват. Чудя се как си ги носите по джобовете, това си е направо таблетче.
  • 14 Sandisk

    15 3 Отговор

    До коментар #12 от "сектант":

    А как ще оправаеш липсата на Micro sd
  • 15 Ей това е телефон....

    3 5 Отговор
    .......Xiaomi Qin 1S AI-4G...... или новата Нокия 3310-4G.... обаче още я няма в България....... всички останали са излишни боклуци....;)
  • 16 Mark Haynes Rukaisho

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Всъщност всеки смартфон може да постигне 100 mp снимка дори ако е с 12 mp сензор със специален софтуер който прави серия от 12 mp снимки и ги съчетава в една свръх пиксализирана снимка
    Същото е като с маркетинга за 5G защото не казват че дори 4G телефоните със гигабитова връзка могат без проблем да стигнат мистичните 5G но на по ниска честота

    Коментиран от #17

  • 17 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "Mark Haynes Rukaisho":

    Всъщност няма как на подвижен обект да направиш 100 МР снимка с 12 МР сензор, защото се изисква 10 пъти повече време от снимка с един сензор 100 МР. Те за това взеха да слагат по няколко сензора, но да си чул за няколко сензора в професионални апарати? Пък място при тях колкото искаш - и за много сензори и за много процесори. Защо според теб никой не го прави? Просто е мега тъпо и неефективно.

    Коментиран от #18

  • 18 Mark Haynes Rukaisho

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    На теория може да стане !!!! Но ако дори една снимка от серията бъде размазана или дефектна тя ще съсипе компилираната 100 mp и заради това тази технология не се ползва масово а само експериментално

    Коментиран от #19

  • 19 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "Mark Haynes Rukaisho":

    Само където ти трябва мощен процесор, а не SD 675. За това хората залагат на големи и качествени сензори, съчетани с мощен процесор. А този телефон освен гавра със сензора на Sony, какво друго е?
  • 20 Да кажа на някои малоумници

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Тук пише бюджетен телефон, не флагман бе умнико.

    Коментиран от #24

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ГОСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Все едно":

    Ако махнеш фейсу или ако нямаш като мен. Не те интересува нито колко ядрен е нито колко пиксела е нито какъв порт има нито каква камера има, А САМО колко държи батерията ами 2 седмици
  • 23 Простфан

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "сектант":

    Слушалки без кабел викаш. Явно нищо не разбираш от качествено аудио и ти стигат едни безжични слушалки да дрънкат по орязания блутут
  • 24 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Да кажа на някои малоумници":

    На "бе" ще говориш на баща си! Като не може да проумееш, че тук става въпрос за това дали си струва бюджетен телефон, аз каква вина имам? То малко акъл трябва, за да прочетеш статията и да загрееш за какво става въпрос в нея.
  • 25 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Всъщност, 675 е страхотен процесор. Категорично по-добър като баланс на възможности от този в един самсунг s8+ да речем. Как ще се реализират тези възможностите софтуерно е съвсем друга приказка. И да ви кажа бюджетен телефон за 400-500 лева при удар със земята се чупи както и такъв за 2000 лева. Разликата е в това, че на бюджетния екрана може да се смени за 100 лева с работата. При този за 2000 лева нещата са сложни. Аз лично ползвам среден клас телефони на Мейзу. Сменям ги между 2 и 3та година, без да са счупени, или да имат грижи, въпреки всичките им удари със земята. За този период сменям по 2-3 защитни стъкла само. Същото може да се каже и при ползвате ли на среден клас Xiaomi, но все пак са малко по-чупливи. Обаче малко.

    Коментиран от #27

  • 26 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "агент":

    Прав си.
    Аз малко повече харесвам Мейзу заради изработката, но и това което правят xiaomi е безспорно най-добро съотношение на цена и качество.
  • 27 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    SD 675 е все още по-слаб от 2 годишния бивш флагмански SD 835. Това е политика на фирмата Qualcomm. Но всеки си избира телефон според потребностите. Обаче да се самонавива някой, че телефон на половината цена на флагман е добър, колкото флагмана, звучи нелепо. Я виж колко струва модела на Хiaomi със SD 855.
  • 28 Бизнесмен

    6 2 Отговор
    Момци, язе по тилифоня говора. За друго си имам, фотоапарат, лаптоп, прожектор и навигация в колата. Тези неща си вършат по предназначение работата, а тилифоня си е тилифон. Щом няма миксер да ми прави мекици хич не ме интересува колко е флагманов. В момента съм с модел от 2005 г. възбуждам тинейджърският интерес. Найс, а!

    Коментиран от #29

  • 29 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "Бизнесмен":

    Ако може да мъкнеш навсякъде и по всяко време фотоапарата за снимки, лаптопа за интернет, прожектора да си светиш и колата да намериш някой адрес като си пеша - то повечето хора предпочитат всичко това да е събрано в едно устройство.
  • 30 Paxnas

    2 2 Отговор
    Телефона за мен е ало ало,останалото е изгъзица.
  • 31 стефчо

    23 0 Отговор
    Най-хубавия телефон е Айфона XS за 2200 лв. Много е актуален за нашенеца дето бачка за 20 лв на ден ,но го взима на изплащане. МОже да яде македонска наденица и филия хляб на ден,може да спи на 5 градуса,може да се лиши от всичко-но е тарикат момче!
  • 32 СуперПОТРЕБИТЕЛ

    3 2 Отговор
    Като купувам телефон спазвам 3 правила:
    1. Никога не купувам телефон от магазин на мобилен оператор,защото там цените са доста високи и често ме обвързват с нежелан от мен договор. Купувам само от магазини за електроника.
    2. Никога не купувам най-евтините телефони от дадена марка, защото след 1-2 години започват да създават проблеми. Не купувам и най-скъпите и върхови версии, защото е безсмислено, тъй като след 2 месеца вече ще са остарели. Отделям бюджет от около 500лв за някакъв среден клас телефон. След това влизам в сайта на някой магазин и настройвам търсачката да ми намери телефони според моите изисквания, а след това започвам да сравнявам параметрите. Телефонът с най-добро съотношение цена-екстри печели (без значение от марката).
    3. Като отида в магазина искам да ми дадат телефон, който не е бил мостра и кутията му не е била отваряна. Държа да го разпечатат пред мен. След това като го включат и видя, че работи им казвам да не изпробват зарядното, защото държа първото зареждане да стане вкъщи в продължителност на 12 часа.
  • 33 Ввв

    3 1 Отговор
    Колкото и бюджетна Сандеро е хубаво,толкова и телефона
  • 34 гошо

    2 2 Отговор
    Някой помни ли 4S ката? А знаете ли, че още е актуален и бие много бюджетни модели.
  • 35 Странгер

    1 3 Отговор
    На практика всеки дава прекомерени суми за различни неща. Някои дават за дрехи и и козметика, други за жени и пиене..др.
    Аз плащам с радост за ел. тенологии и мото спортове.
    При телефонните е важно да са със солидна периферна софтуерна подръжка и апликация....... Еми няма как да се докажа да си имам компа в джоба, които е синхронизиран със всичко в моя живот.
    Бюджетният смарт е само наполовина смарт...

    Коментиран от #37

  • 36 Bat Sande

    5 0 Отговор
    ...Парад на суетата...
  • 37 ГОРАЗД

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "Странгер":

    Аз предпочитам прекомерните суми да ги давам за неща,които ми носят още пари,или ми ги спестяват!Среден клас смартфон си е ОК ако не го ползваш за нещо специално!Пък ако някой си мисли че със скъп телефон се свалят жени или се прави добро впечатление на бизнеспартньор,да има много здраве от мене!
  • 38 Ники

    1 1 Отговор
    Телефони с искусвен ителект е по добре това е бъдещето?
  • 39 Tervel bitcoin

    5 0 Отговор
    Ми зависи ако искате разговори и телефон за 50 лв ще ви свърши работа А ако искате мощ вземете си настолен компютър с 32 ядрен процесор
  • 40 Tervel bitcoin

    2 1 Отговор
    Най добрите евтини смартфони са на Huawei
  • 41 543и

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    На Samsung са много реални цените. На iPhone са надути.