Last news in Fakti

13 Март, 2019 10:46 2 597 5

Ароматизатор със сълзотворен газ

  • toyota-
  • ароматизатор-
  • сълзотворен газ

Toyota патентова авангардна система за ароматизация на автомобилни интериори, която разпознава водача и избира подходящия аромат. Технологията обаче може да действа и като активна защита против кражба.

Новият ароматизатор идентифицира човека, който сяда зад волана, по мобилния телефон и има на разположение няколко вида миризми. Предвидена е и възможност за активиране на диспенсера още преди собственикът да влезе в колата.

Системата разполага и с дезодорант, който елиминира миризмата и привежда атмосферата в салона на автомобила до неутрално състояние след изключването на двигателя. Тази функция е полезна ако колата се ползва от няколко човека с различни предпочитания.

Най-интересна обаче е способността на новия ароматизатор да разпознава непозволено стартиране на двигателя, т.е. опит за кражба на автомобила. Тогава вместо парфюм в салона се впръсква сълзотворен газ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛогикатаЕ

    9 3 Отговор
    Тея съвсем се побъркаха - ако нямам телефон или не го нося - не мога да карам автомобила ! Умните телефони иззеха умността на собствениците им - сега телефон се представя вместо теб пред другите системи. А пък някой 16 годишен хлапак остава да изпробва поредните експлойти и да може да събере ключовете на всички коли в дадена държава - сигурност като на кино !
  • 2 Boxer

    14 0 Отговор
    Ще бъде весело, ако сълзотворният газ се активира по време на движение, защото батерията на телефона на собственика се е изтощила ;)
  • 3 mediator37

    8 0 Отговор
    А ако на водача му се доспи, пуска миризма на пу-ка, че да живне малко, да се повъзбуди.
  • 4 Митю

    6 0 Отговор
    За България требе по силно, нещо от нервно паталитично на горе.
  • 5 Именно

    3 1 Отговор
    Перфектната защита е измислена отдавна и работи много по-добре:
    https://youtu.be/7U4ZYOBzEEs?t=8