1 Май, 2012 11:43 1 936 1

Samsung изпревари Nokia и Apple

  • samsung-
  • nokia-
  • apple

 

Корейската компания Samsung отне приза от Nokia за най-голям производител на телефони в света. Финландската фирма успяваше да държи това лидерство в продължение на 14 години, но според статистика на Strategy Analytics това вече не е така.
 
По оценки на аналитиците, през първата четвърт на 2012 година Samsung са направили 93.5 млн телефона, в това число и смартфони, което е ръст с цели 36% в сравнение с аналогичния период от миналата година.
 
Nokia пък е произвела 82.7 млн апарата, но финландците отстъпват и по отношение на пазарен дял в световен мащаб. Те вече държат 22.5% от пазарите на телефони, докато година назад техния дял беше 30.4%.
 
С тези отлични резултати Samsung изпреварва и друг свой основен конкурент - Apple. По производство на смартфони Samsung също заема първата позиция, като изпреварва Apple с почти 10 млн устройства.
 
Тези данни обаче са на компанията Strategy Analytics, докато друга фирма за анализи и статистика IHS iSuppli вади различни данни. Според тях за първата четвърт на 2012 година Apple са тези, които са произвели най-много смартфони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Joro

    0 1 Отговор
    Не е важно колко телефони са произведени, а колко пари са спечелени:).