29 Юни, 2019 11:30 34 099 64

Google Maps прати стотици в кално поле

  • google maps-
  • навигация-
  • задръстване

Стотици коли затънаха в непроходима кал, след като водачите им следваха сляпо указанията на навигационната система на Google край Денвър, щата Колорадо съобщава 9NEWS. Услугата Maps повела шофьорите по алтернативен път, след като основният бил блокиран от катастрофа, но се оказало, че ги праща в разкашкано поле.

Местната полиция затворила магистралата към летището заради тежко пътнотранспортно произшествие. За лош късмет обходният маршрут, предложен от навигацията, минавал по черен път, напоен обилно от скорошните дъждове.

Колкото по-навътре в полето навлизала колоната от автомобили, толкова по-непроходим ставал пътят. В крайна сметка се образувало гигантско задръстване, в което продължавали да прииждат нови и нови коли, които не можели дори да обърнат.

В изявление до медиите от Google коментират, че навигационната им система отчита множество фактори при определянето на алтернативни маршрути. Софтуерът обаче не можел да предвиди извънредни обстоятелства като валежите и водачите трябвало да се доверяват и на собствената си преценка за пътните условия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербераси долни

    85 10 Отговор
    Лесно е с тези навигации няма спор ,но за жалост почти целият ни живот е свързан с дигиталното пространство и когато настане такъв инцидент разбира ме колко ни е закърнял ума да не преценим че не трябва да се доверява ме на всичко което ни кажат да направим.

    Коментиран от #3, #7, #50

  • 2 944

    38 15 Отговор
    С тез автоматици, с тез ниските коли... като бяхме по на 20, всеки голф, всяка фиеста, всяка баничарка ставаше на offroad джип. 3-ма лумпена вътре + колан с лебедка и дори и да затънеш в калта си подкован :D

    Коментиран от #45

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гербераси долни

    36 8 Отговор

    До коментар #3 от "!!!!!":

    Замислял ли си се един ден да оставиш телефона си и да успееш да оцелеш без него ,като бях ме деца сме ходили(играли) по цял ден в гората и сме се хранили с боровинки и малини сега се замисли можеш ли да запалиш безопасно един огън с подръчни материали не че е задължително но е добре човек да е подготвен за трудностите в живота ,а не като теб при проблем стойм и снимаме с телефончето.

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гербераси долни

    25 5 Отговор

    До коментар #7 от "543":

    Погледни ги на снимката как се почесват и ще рабереш ,сега викат неволята ако изобщо разбираш за какво ти говоря ,само факта че са продължили по черния път към нивата доказва колко са се предоверили на указанията.

    Коментиран от #60

  • 9 888

    20 16 Отговор

    До коментар #6 от "Гербераси долни":

    Такива са били времената ,а човечеството се развива ,както и ние с него.Предишните времена не са ти пример и стимул за развитие в живота.Ти ако искаш можеш да ходиш да палиш огън в гората с пръчки ,да си захвърлиш телефона на страни,да си ловуваш сам храната и.т.н..Това ,че времената бяха такива ,незанчи ,че е било добре.И на никой няма да му е проблем да оцелее без телефона си ,просто това си е полезна екстра.

    Коментиран от #14

  • 10 888

    8 6 Отговор
    И какво от това ? Правиш от мухата слон.Това ,не е жизненоважно ,че да обмисляш с математически уравнения маршрута и да обмисляш дали да се доверяваш на навигацията или не.Няма да те заведе към някоя пропаст все пак ,че да го мислиш толкова нали ? И ти понеже си терикат и в тоя случай не би се доверил на навиацията като другите балъци на снимката ,можеш ли да ми кажеш какво би направил ,за да не хващаш обходния маршрут ? Нова магаистрала ли ще постройш ?
  • 11 Баш майстора

    17 5 Отговор

    До коментар #7 от "543":

    Пич смешният си ти ,преди години как са се придвижвали хората да не са гледали навигации ,чувал ли си за пътни карти орентири и др такива .

    Коментиран от #13, #15, #63

  • 12 комунисти терористи

    10 25 Отговор
    Какво им се обеснявате на тея комунистически подлоги тука.Айде да хващат пътя към Матушка БЕЗ НАГИВАЦИЯ и да палят с двеста.
  • 13 888

    11 23 Отговор

    До коментар #11 от "Баш майстора":

    Ама какво ни интерсува как е било бе ? Ти в миналото ли живееш бе трол ? Затова са направили хората навигациите ,за да се избегне миналите примитивни начини.Ти ако искаш си живей в миналото и даже можеш да си хвърлиш и часовника и да се ориентираш за часа по слънцето,за да можеш да си останеш в миналото и да си терикат.Това как е било преди десетилетия не ти е пример в живота.

    Коментиран от #17

  • 14 ДО следващия сезон

    16 4 Отговор

    До коментар #9 от "888":

    Човекъ ти го е написал че е полезна екстра но до там, не трябва да я слушаш всеки път какво те съветва използвай главата си ,да тази част която стой върху шията ти и по която се чешиш докато се чудиш защо понякога нямаш обхват.

    Коментиран от #16

  • 15 888

    8 17 Отговор

    До коментар #11 от "Баш майстора":

    Именно заради смартфоните ,разпространения интернет и всички тези нови технологии ,в днешно време хората са много по информирани и по-начетени от тези от едно време.Естествено ,че може да се живее и без всички тези ектри и никой не е задължиен да ги ползва,но затова и човечеството се развива ,както и ние с него,а тея които мислите ,че всичко това трябвало да се захвърли ,означава ,че искате цялото ни развитие да се захвърли е така,защото обичате да си живеете в миналото.Това сте именно тея индивиди от които чеп за зеле не става и ако искате си живейте в гората ,никой не ви спира ! Отделно като се изгубиш утре някъде по черните пътища ,се лутай като луд докато намериш изхода ,защото си терикат и "едно време" е било е така.Аз балъка ,ще си пусна навигацията и след 5 минути ще съм на правилния път !

    Коментиран от #18, #30, #38

  • 16 888

    3 8 Отговор

    До коментар #14 от "ДО следващия сезон":

    Когато изчезне улеснената опция ,ще мислиш алтернативни варианти.Неволята учи нали знаеш ? Като незнаеш маршрута ,колкото и да си напълваш мозъчето ,няма как да го измислиш.Разбираш ли бе габровец ? Аман от глупаци.
  • 17 Огледаи се ослушаи се и

    15 3 Отговор

    До коментар #13 от "888":

    Добре е човек да има елементарни познания за оцеляване то си ,това е истината защото тук на клавиатурата си много велик но се погледни навън кой си "Бай никои" без обноски ругаещ истерик който чака мама и тате да му снесат наготово.
  • 18 Гербераси долни

    17 3 Отговор

    До коментар #15 от "888":

    Дечко кой ти казал да захвърляш техниката ,ясно ти пишат "Не се предоверявай" човечетвото винаги е вървяло напред и така ще бъде ,хаиде сега пускай навигацията излизай от нивата и се прибирай ,че другата Събота няма да те пуснем на разходка от лудницата.

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гербераси долни

    12 4 Отговор

    До коментар #19 от "руската нация е най гнусната нация":

    Сам се оплете в съмнителните си разсъждения защо всеки който изрази мнение противоположно на твоето да е комунист?Или казано "Всички наобратно аз на терсене. Хаиде прибирай се че имаш хапчета да пиеш.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Bubbles

    10 5 Отговор
    Идиоти, тия карти се ползват за справка не за маршрут, всеки шофьор би следвало да има актуален атлас от хартия в колата си.

    Коментиран от #23

  • 23 гостгост

    7 14 Отговор

    До коментар #22 от "Bubbles":

    ХАХАХАХАХАХАХА.По-голяма глупост не бях чел.Навигацията се използвала за справка :D Какви индивиди пишат тук не е истина.Атлас от хартия чак ми трябвало в колата.Боже каква неземна простотия.Пич от няколко години работата ми е свързана с обикаляне на държавите в Европа.Обиколил съм до момента около 13 държави и винаги съм използвал навигация и нито един път атлас от хартия.Тези атласи са били полезни преди ,когато не е имало GPS,но в момента единствено да си загубиш времето да се ориентираш по тях и да се объркаш ,с друго немогат да ти допринесат.Всеки един шофъор по света използва навигационни системи,дали Гугъл мапс ,дали гармин ,все едно.Тези атласи си ги запази за себе си.

    Коментиран от #24, #25, #39

  • 24 Bubbles

    12 7 Отговор

    До коментар #23 от "гостгост":

    Е да де и после четем такива статии...

    Коментиран от #27

  • 25 qwasdfcxf

    10 2 Отговор

    До коментар #23 от "гостгост":

    "ХАХАХАХА", ама тези по снимките и клипчетата в новината са се водили именно по ГПС и виждаме докъде са стигнали. Всяка система в 99% от случаите си работи добре. Забавното обаче започва в 1%, когато нещо се сбъгяса и тогава се проличава кой кум, кой сват, и кой на булката брат.
  • 26 Лупи

    9 3 Отговор
    Навигацията е тая дето е предложила алтернативен маршрут ама дебила е тоя дето е затънал в калта. Тия маймуни с гласовете си определят дали и коя държава да бъде ликвидирана...
  • 27 гостгост

    9 8 Отговор

    До коментар #24 от "Bubbles":

    И какво е станало ?! Навигацията предлага обходен маршрут ,който атласа както му викаш, неможе да ти го предложи.Маршрута е обходен ,а това ,че е кално и еди кой си е затънал ,не вжидам защо си мислиш ,че е проблем на навгиацията. Минава ли се от там ? Минава се.Значи има маршрут,от там нататък всеки си преценява с каква кола е ,дали може да мине от там и как ще премине.Затова е ОБХОДЕН маршрут ,а не главен път.Мислете малко с тея глави и спрете да плюете по технологиите ,които са направени да ни помагат.Никой не ви спира да си ползвате атласите ,ама всички ползвате навигации.

    Коментиран от #31

  • 28 hmhmhm

    11 1 Отговор
    То като нямаш акъл така става. Виждаш че не е ок пътя и се връщаш. Ама прос народ.
  • 29 kick

    8 2 Отговор
    Овце
  • 30 Ани

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "888":

    Е наистина си балък - голям балък при това и неграмотен.
  • 31 Bubbles

    10 2 Отговор

    До коментар #27 от "гостгост":

    Така де, аталасане може да ти предложи обходен маршрут, при него обходния маршрут ти го дава едно нещо дето повечето хора днес го нямат, нарича се мисъл която винаги е най добрия навигатор, но разбирас е къде по-лесно е да слушаш дебелогъзата лелка как те опътва и да следваш указанията й като овен...

    Коментиран от #40

  • 32 смях

    10 4 Отговор
    То американското говедо тъпо и сляпо...виждаш,че те води към път в поле и имало скорошен дъжд и се навираш в калният път!!! навигацията им виновна,тъпанари

    Коментиран от #34

  • 33 Google фен

    18 1 Отговор
    Всяка навигация има настройки, които човек трябва да прегледа и настрои преди да я използва. В тези настройки се прави избор за типа на пътищата, като това включва и избор или отхвърляне на черни пътища, които в Google Maps са включени автоматично при сваляне на приложението, за това се е получил целия гаф. Преди години, в Австрия, се мъчехме да намерим един адрес, до който навигацията упорито отказваше да ни отведе, когато включих избора на черни пътища, пътят веднага се появи на екрана, оказа се, че това е еднолентова алея с асфалт, нещо като велоалея, която ни отведе точно на адреса. В навигацията можеш да избираш да се избягват платени пътища (тол или винетни), пътища водещи до ферибот свързаност и т.н., в случая, свързан със статията, не смятам, че Google Maps има някаква вина, просто тя си е вършила работата, за което е предназначена, останалото е в черепната кутия на ползвателя.
  • 34 Българско говедо

    8 6 Отговор

    До коментар #32 от "смях":

    Повярвай ми, българското говедо е много по-тъпо от американското.

    Коментиран от #43, #54

  • 35 Олеле мале

    11 3 Отговор
    Мене навигацията ме прати на един връх под сент мориц и ме заби в езна 5 метрова преспа и случайно имаше в колата карта на Швейцария както в почти всички коли които съм копевал от там та се измъкнахме чрез нея,та Швейцарците са изостанали от света защото имат карти в колата така ли ?
  • 36 Ганьо

    1 2 Отговор
    Как смеете да говорите стещу Електронния Господ? Ей сега ще ви натири надолу в резултатите!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Bubbles

    11 2 Отговор

    До коментар #15 от "888":

    Точно обратното, заради всичките технологии, глезотии и незнам какви улеснения хората масово се превръщат в дебили зависими от устройствата си.
    Купиш си телефон, включиш го, изискване за отпечатък, достъп до снимки, контакти, пароли, кореспонденции, видео, аудио и всичко останало. Изискване за регистрация на телефонния номер, имената, адреса, проиложение за локализация, GPS карта която се зарежда през интернет, приложения за огледала, готвене, чистене, гледане на телевизия, ядене, спане, следене на съня, ходене(мерене на крачки) и т.н. и т.н.
    Днешния човек не може да пръдне без телефона си, а устроуството му изпраща бквално всяко негово движение в интернет...
    Благодарение на това хората стават от прости по-прости и от некадърни по-некадърни.
    Бас ловя че незнаеш да се ориентираш с хартиена карта без значение дали е атлас или не, не знаеш и с компас да се движиш(истински не тоя на телефона ти), сигурно интернет е пълен с твои голи снимки от времето когато си бил бебе и когато майка ти те е щракала с телефона си за да се фука у фейсбука...
    Нямам нищо против технологиите даже напротив обичам ги, ама всичко трябва да си граници.
  • 39 Атлас от хартия

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "гостгост":

    Не е толкова трудно да се ориентираш по атлас от хартия, иска се съвсем малко мозък.
    1.Много е важно първо да знаеш ти къде си, а не да гледаш точката на екрана да ти покаже.
    2.Трябва да знаеш и къде искаш да идеш.
    3. Трябва да не си пълен идиот, за да можеш да свържеш точките през които трябва да минеш.
    Навигацията е много удобно нещо и аз ползвам, но ако я слушаш на сляпо може яко да те завърти, т.е. преди да хванеш пътя трябва да разгледаш маршрута, така както се гледа на хартиената карта и ако е подходящо изчислен вече спокойно да слушаш какво ти пее радиото.
  • 40 Bobster

    2 3 Отговор

    До коментар #31 от "Bubbles":

    Bubbles хахахаха е как бе майна разбра че сат нава на гугъл говорителката е дебела лелка хахахаха, ши чупя тоз телевизор вече хахаах

    Коментиран от #42

  • 41 PlimP

    3 0 Отговор
    добрата стара хартиена карта
  • 42 Bubbles

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Bobster":

    Ти кльощава американка виждал ли си последните 20 години?
  • 43 Говедар

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Българско говедо":

    Така е. Но това е защото американското говедо е Бог в "съзнанието" на българското говедо - вече 30 години.
  • 44 куку руку ку

    2 0 Отговор
    Наджипиесили са се и те. И моя Гармин през ккви ли не места се е мъчил да ме прекара... и по урви, и през стълбища. Караше ме да се катеря и по колоните на моста на магистрала Хемус край Девня
  • 45 Реалист

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "944":

    В тая нива само с лебедката не става - няма кьораво дърво или камък където да я вържеш. Виждал съм котва която се забива. Абе най-добре е да вадиш другите двама да бутат, хахахаха...
  • 46 незнайко

    2 2 Отговор
    Във всяка статия за тази нация пиша, че са ТЪПИ АМЕРИКАНЦИТЕ !!!

    Коментиран от #53

  • 47 Николай

    0 0 Отговор
    Ако не бяха скръндзи ,щяха да си купят качествена навигация! Това е любителско изпълнение за в града , а и никога не трябва да се доверяваш сляпо ! Тъпо . А да си запалиш огън в гората с подръчни средства - безценно ! Разчитане на карта , като те изостави електрониката ... мисля че е същото. Малоумно е че заради развитието на цивилизацията , хората деградира !!!
  • 48 Алфа Ромео

    1 1 Отговор
    Не видях някой да е затънал нито калта да е много сериозна, ама нищо да има новини, типично по американски, драма да има...
  • 49 Голям Слон

    1 0 Отговор
    Shit happens! В прекия и преносен смисъл на думата :-))) По тази причина не обичам да ползвам Google Maps. Доверявам се на тази карта най-вече за градовете. За по-дълги пътувания имам инсталиран Sygic (не че и той е цвете за мирисане) - има много настройки, на които, акои им обърнеш 15 минути внимание, никога няма да имаш проблеми с пристигането. Гледам тук и други теми се въртят в коментарите. Новите технологии са хубаво нещо, но човек трябва да умее да се справя и без тях. Ако някой от тия хубостници във видето си беше погледнал хартиената карта, едва ли щяха да се окажат в девети картофен пояс с пластмасовите си коли.

    Коментиран от #52

  • 50 Да живее комунизма

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гербераси долни":

    Да живее комунизма. При него още нямаша да сме видяли какво е това навигация, а тази "новина" даже нямаше и да сме я чули! Смешко! 😁 😁 😁
    Как един трол не помисли, че Гугъл мапс е програма създадена от човек. Човек вкарва данните за всеки път и пътечка и че малоъмници има както там, така и тук. В Пловдив навигацията се опита да ме прекара по улица изградена от стълби. Кой мислите е вкарал тези данни? Айде бегай паси!

    Коментиран от #56

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "Голям Слон":

    Ти sygic да не мислиш ,че е по-различно ? Всички тези навигации са првени по сателитните снимки и карти на Гугъл.Просто са с различно име ! Демек ако нямаше Гугъл в момента нямаше да има и навигации.

    Коментиран от #55

  • 53 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #46 от "незнайко":

    Къде си тръгнал пък ти да даваш акъли с това пилешко мозъче ? По средна интелигентност американците са в челните места на света.Американците имат по-високо IQ от руските дегенерати и доста по-високо от нас българите.
  • 54 Повярвай ми,

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Българско говедо":

    По-тъпо от американското говедо няма и не може да има. Факт.
  • 55 Голям Слон

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "гост":

    Не мога аргументирано да се изкажа по въпроса. Мога само да кажа, че картите на Sygic и Google далеч не се припокриват. Тези на Sygic са доста по-бедни :-) Но определено навигацията работи поне две нива над Google Maps. Грешките са нулеви в указанията. Като адреси са гола вода. Но така или иначе пътувам по координати. В нашия случай по север и изток. Offline версията на Google е изключително орязана и неприятна за използване. Когато има нет е добре. Когато няма е лошо. Със Sygic нещата стоят друго яче: свалят се карти и всичко работи с или без нет. Разбира се, ако има световна мрежа под ръка, те уведомяват за задръствания, катастрофия и пр. С платената версия съм. А за Русия Yandex Maps е възможно най-добрата навигация.
  • 56 Най-вероятно е такива данни да е

    3 0 Отговор

    До коментар #50 от "Да живее комунизма":

    вкарал някой гълмук с ниво, като твоето.
    Покритие нямаш, ама самочувствие... Аман от глупаци. 😂
  • 57 ха ха

    1 0 Отговор
    Един път тъп -цял живот тъп !!!!! Да ви ......... сляпата вяра
  • 58 Жоро

    0 1 Отговор
    Добре де, към любителите на хартиени карти, защо си мислите, че там информацията е по-точна и надеждна?
    Ако трябва да сме честни, вероятността хартиена карта да ни подведе е по-голяма.
    Аз лично позлвам гугл мапс, защото я смятам за най-актуална. Маршрутът е друго нещо- може да погледнеш през какво те води и да избереш. Друг е въпрсът, ако това е бил най-атрактивният маршрут. С хартиена карта по какъв критерий бихте го избегнали?
    Май идеята за хейт е толкова дълбоко вкоренена- да кажем на другите колко са прости, а ние колко умни. Май сме само лесни за манипулиране- подхвърлят ни едно заглавие и давайте да плюем

    Коментиран от #61

  • 59 Townboy

    1 0 Отговор
    Аз съм изключително доволен от услугата на Гугъл навигация. Води ме безотказно из Европата а за щатите не знам и не ме вълнува.
  • 60 Кумчо Вълчо

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гербераси долни":

    ОВЦЕЕЕЕЕЕЕ
  • 61 Голям Слон

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "Жоро":

    А дигиталните карти не се ли правят от човек? И в хартиените карти се допускат грешки, разбира се. Само че там няма неудобството от дигиталната ера: обхват, бърз интернет, батерия. Мога да ти гарантирам, че идея си нямаш колко е зле покритието в страната на мобилните оператори. И на колко места в България можеш да се окажеш абсолютно излиран от заобикалящия те свят. И друго ще ти кажа. Да караш по GPS в Пловдив или София е едно. Същото нещо в Инстанбул, Москва или Мексико Сити е трето знамание, където само тъпо да гледаш и слушаш телефона съвсем не е достатъчно. Знаеш ли колко хора познавам, които даже и в България по GPS не могат да карат? Е, за тях се правят автономните автомобили. И тук не става дума за мразене. Ах, ти ползваш думата "хейт". Нито да изкараме другите по-прости от нас. Става дума за това, че новите технологии лека-полека подчиняват хората и ги оглупяват, вместо да ги направят по-умни. И един ден, хоп, "Денят на страшния съд" от Терминатор 1 и 2. Честито! :-)

    Коментиран от #62

  • 62 Жоро

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Голям Слон":

    Голям Слон,
    много драматизъм вкарваш. Аз съм голям фен на хартиените карти и имам на всички големи градове в БГ, но вече са по на 10ина години и новите пътища и сгради липсват. Освен това от ползване са изтрите по сгъвките. Та да- категорично предпочитам електронна карта (може да си я свалиш- не е нужно винаги да имаш обхват). Карта е различно от навигация! Много пъти по различни поводи ползвам електронна карта без навигация.
    А в конкретния случай, пак казвам, не знаем какви са били другите алтернативи. Много от нас (ползващи карта- без значение електронна или хартиена) най-вероятно биха избрали същия маршрут...

    Коментиран от #64

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Голям Слон

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Жоро":

    :-))) Няма драматизъм! Има гола реалност. А тя е, че народът прогресивно оглупява. ПРО-ГРЕ-СИВ-НО!!! За да придобиеш реална идея в какво се превръща българската нация, загледай се в няколко поредни предавания на "Стани богат". Има какво да научиш. И най-вече да се убедиш в създалата се пропаст между поколенията. Интелектуалната имам предвид. Няма да се разпростирам. Само ще кажа, че няма как да се окажеш в средата на картофено поле, ако ти работи главния мозък на правилната честота :-) Каквото и да ти чертае там гугъл мапс, ти си онзи, който караш и трябва да преценяваш къде те води това нещо. Все пак не си на лов за покемони, нали? Не отричам новостите. Напротив, боготворя ги. Баща ми, който е на 75, и до ден днешен се радва, като малко дете, когато някъде пътува и ползва мобилния си телефон за навигация. Или когато се чува с приятели по вайбър от Нова Зеландия, например. Просто всяка хубост има своите добри и лоши страни. Затова използвам доказана навигация, за която, както вече написах, съм отделил достатъчно време в настройки, за да я ориентирам как да мисли. А какви настройка за навигиране има Гугъл Мапс, например? Май почти никакви :-) Малко, като в оня виц за Бай Тошо - абе ти натискай педалите, а ние ще въртим волана.