2 Септември, 2019 13:08 6 181 3

3D телевизорите се завръщат

  • телевизори-
  • 3d
3D телевизорите се завръщат - 1

Техническият прогрес променя нашата реалност толкова бързо, че човечеството е принудено да изхвърля в буквалния и преносния смисъл техниката, която наскоро беше върхът на инженерството.

Вземете например триизмерна телевизия. 3D телевизорите бяха много популярни. Хората харесаха ефекта от дълбочината на изображението, но се появиха и други технологии и те започнаха да забравят за 3D телевизорите.

Най-сериозната причина за спада на интереса към подобни телевизори беше, че за да гледате програмите му, трябваше да използвате специални очила, но това решение беше и си остава неудобно.

Въпреки това 3D телевизията много скоро ще се завърне: Това прогнозират специалистите от Light Field Labs, пионер в тази област и компания с огромен опит и оригинални постижения.

Именно тази компания разработи и вече представи работещ прототип на екран, който е в състояние да предаде проекция на картината в 3D измерение без използването на специални очила.

И, което е по-интересно, холограмата изглежда еднакво от всеки ъгъл и не се изискват очила за преглед на съдържанието. Компанията планира да започне серийно производство на такива дисплеи още през следващата година.

Има обаче един проблем. Това е, че докато няма съдържание, което да ви позволи да оцените всички предимства на такива дисплеи, за тях ще бъде трудно да спечелят популярност сред обществеността.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо

    30 0 Отговор
    Очилата не бяха проблем! Аз спрях да ползвам 3д-то защото реално няма избор на читави клипове/филми с 3д. Ако масово започнат да правят филми и през по-голямата си част са с 3д ефекти ще ги гледам с кеф. Един аватар съм гледал на 3д в къщи и в целия филм имаше не повече от десетина сцени с доби ефекти.
  • 2 12345

    18 2 Отговор
    Като няма 3D програми, какво да гледаме? Някой филм от Замунда?
  • 3 кккк

    1 0 Отговор
    Аз такъв монитор видях в един магазин на Ангел Кънчев в София 2006. Без очила се гледаше и направо беше уникално. Не знам как се изгуби тази технология и що не се разви.