Last news in Fakti

28 Септември, 2019 11:30 2 339 4

Умна шапка спира оплешивяването

  • оплешивяване-
  • шапка

На пазара има безброй продукти, които обещават ефективно противодействие на оплешивяването и дори поникване на нова коса. Учени от Уисконсинския университет в гр. Мадисън обаче предлагат друг подход към проблема.

Те са изобретили шапка, която спира оплешивяването в ранен стадий с помощта на високите технологии. В нея има вграден миниатюрен уред, излъчващ електрически импулс, който стимулира и съживява "заспалите" фоликули на косата, без да нанася вреда на човешкия организъм, тъй като влияе само на повърхностния слой на кожата.

Устройството не се нуждае от източник на захранване. Импулсите се генерират от енергия, която се получава от движенията на тялото. Компактните размери на прибора и липсата на батерия позволяват да бъде вграждан в шапки без никакви разлики в обичайния им дизайн.

Тестове върху опитни мишки показват, че лечението на оплешивяване в ранни стадии с помощта на електрически импулси е съпоставимо с ефекта от най-популярните медикаменти с такова предназначение. Създателите на умната шапка уточняват, че методиката върши работа само при все още живи фоликули и не помага при напреднало оплешивяване. Предстоят изпитания върху хора.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боже

    7 1 Отговор
    "Предстоят изпитания върху хора" и къде е новината?
  • 2 мики маус

    13 1 Отговор
    ...аз пък плешива мишка досега в наш,та изба не съм виждал.

    Коментиран от #3

  • 3 Доктор Морков

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "мики маус":

    Една мишка докато достигне възраст за оплешивяване и котките са я изяли. По същата причина в Третия свят не умират от рак и инфаркт, те вече са мъртви години преди первия инфаркт.
  • 4 Сан Санич

    3 0 Отговор
    Тая микровълнова капа нема шанс щото кат гледам сега е на мода да си с бръсната тиква, брада кат ислямски терорист..и фалшив ланец тип-кучешка верига!