17 Декември, 2018 13:05 4 222 4

Безопасна мека шапка вместо каска за ски

  • шапка-
  • anti а1-
  • технологии-
  • ски
Безопасна мека шапка вместо каска за ски - 1

Опасността от получаване на черепно-мозъчни травми по време на ски не е никак малка, въпреки това много от скиорите, по една или друга причина, не използват предпазните скиорски каски.

Повечето се оправдават с факта, че твърдите каски не са удобни. Именно за такива скиори, учени от Австралийския технически университет са разработили иновацията ANTI А1. Изделието представлява мека зимна шапка, която е изработена от вълна. От вътрешната страна има специален хипоалергичен акрил, който поема влагата, а външно само каишката за под брадата подсказва, че това не е точно шапка.

Безопасна мека шапка вместо каска за ски

Между двата плата авторите на проекта интегрират специална течност. Тя се състои от свободно движещи се частици, които моментално се втвърдяват при рязко механично въздействие.

Все още не е ясно дали иновацията е за еднократна употреба или може да се използва отново. В момента ANTI А1 е в процес на набиране на средства за серийно производство. През януари следващата година проектът ще бъде качен на платформата Kickstarter, като там цената и ще бъде само $16.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    0 0 Отговор
    На това му викат френска каска. От мен да знайте ;) Във връзка със ските и сноуборда. Да не почнете свободни съчинения :)
  • 2 п.п.

    0 1 Отговор
    Хахаа ама то позьорска работа,като хвърлих поглед. Мода бате....
  • 3 нервен

    2 1 Отговор
    Закъсняли сте той Шумахер се пречука вече
  • 4 само безфактични

    1 0 Отговор
    цената в kickstarter ще е 116$ не 16$