Last news in Fakti

30 Септември, 2019 18:00 3 334 9

Geely строи завод за летящи коли

  • geely-
  • terrafugia-
  • летящ автомобил

Zhejiang Geely Holding Group започна строителството на завод за производство на летящите автомобили Terrafugia в гр. Ухан в провинция Хубей. Китайският концерн закупи американската компания за авиоколи през 2017 г.

По план фабриката с площ 182 504 м² трябва да бъде завършена в края на октомври 2020 г. Първоначално ще бъдат изградени цехове за детайли от композитни материали, а след това поточна линия за сглобяването на летящите автомобили и изпитателен полигон.

Авиоколите Terrafugia ще се произвеждат изцяло в Китай с местни суровини и части. От Geely засега пазят в тайна всякакви подробности за серийната версия на летящия автомобил.

Terrafugia е основана в Бостън през 2006 г. от възпитаници на Масачузетския технологичен институт. Компанията представя първата си функционираща летяща кола с двигател Rotax 912ULS и обсег 787 км на изложението в Ню Йорк през 2012 г.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЗС

    6 6 Отговор
    те на фирми като боинг все още падат самолети, та камоли на фирма изникнала от нищото. Не бих купил такова нещо, с което смъртта ти е сигурна от фирма, която няма поне 100 години доказан опит в авиацията.

    Коментиран от #3

  • 2 ддд

    3 10 Отговор
    Неможе да има летяща кола.БМВ няма спирачки,или спира като се блъсне.Ако лети с 150 км/ч то ще спира 10 километра.За 10 километра колко хора ще помете?
  • 3 Hellish

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "РЗС":

    Абсолютно подкрепям всяка твоя дума. Големи пътнически самолети на които всяка система е дублирана при отказ да не се изтрепат.Плюс вековният опит и този от няколко войни на тези фирми. А няма летяща кола на Боинг които спомена. Защото в този си размер това нещо не работи.Не и сигурно и ежедневно за 10-20 години напред.Ще мине тестове ,ще лети до първата малфункция и всички са пътници.Честно предпочитам витлов самолет от втората световна на 70-80 години който е ревизиран пред тази пародия.Ще ми е 100 пъти по спокойно
  • 4 Букова глава

    4 3 Отговор
    Ква е тая простотия бе,летяща кола ще има след няколко века когато открият антигравитацията!
  • 5 Димов

    4 0 Отговор
    Вече няма само да се блъскат, а и ще падат отгоре ни.
  • 6 Дебили сме си

    2 0 Отговор
    и тва да ни дадат, пак ще намерим начин да ги забиваме в стълбове
  • 7 екоджендър

    5 3 Отговор
    Приятно е да прочетеш коментарите на Бай Ганя за летящите коли. Вика такова дживотно нема, бъка в носа и пъха в устата - рай!
  • 8 dsсса

    1 2 Отговор
    След няколко катастрофи ще се сетят, че има една служба - РВД, която контролира въздушното движение. Ще се сетят, колко струва издръжката и за примерно 1 500 полета на денонощие над България. И ще осъзнаят, каква трябва да е тази служба за контрол на 4 000 000 полета на леки коли за същото време.
  • 9 респект

    0 0 Отговор
    Браво след закупуването на 100% от волво и 10%от мерцедес (за 10милиарда долара),правилно разсъждава.