Last news in Fakti

19 Юни, 2012 14:27 4 181 8

Aston Martin One-77 на две гуми

  • aston martin-
  • one-77-
  • factor bikes-
  • велосипед

Британският производител на суперавтомобили Aston Martin обедини усилия с Factor Bikes за създаването на свръхлуксозен велосипед с името One-77. Подобно на ексклузивния си четириколесен кръстник, бегачът е изработен почти изцяло от въглеродни нишки.



В конструкцията намират място също компоненти Shimano Dura-Ace, светодиодна осветителна система и кожена "тапицерия" за седалката и кормилото, а бордовият компютър получава данни от десетки датчици и може да отчита повече от сто различни параметъра като въртящ момент, прилагана сила, излишна загуба на енергия, скорост на изкачване и т.н.



При желание велосипедистът може да следи статистика за всеки от педалите или краката поотделно и други абсолютно екстравагантни стойности, които превръщат елитния велосипед в подвижна лаборатория.



Също както Aston Martin One-77, двуколесният му роднина ще бъде изработен в едва 77 екземпляра. Все още липсват официални данни за цената на велосипеда, но изданието Bike Radar цитира слухове, които сочат сума от $39 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 митко

    0 0 Отговор
    луда работа 40к $ .............

    Коментиран от #8

  • 2 Бай Бисан

    0 0 Отговор
    Явно инженерната мисъл е започнала да работи в посока обратна на часовниковата стрелка.Това велосипед ли е или произведение на Микеланджело че е такава цената.А който го купи да е жив и здрав и да трнира за здраве че ако само го гледа постоянно ще го боли главата при мисъта колко пари е дал за него.
  • 3 blabla

    0 0 Отговор
    Производителите доста са го закъсали, щом и от велосипеди искат да печелят вече.
  • 4 бат' Ицо

    0 0 Отговор
    Егааа ти перверзното колело! Само за мазохисти във финансово отношение...
  • 5 Българ

    0 0 Отговор
    абе има хора с възможности бе момчета,не всички са като нас булгаристанците...Много сте ограничени и повърхностни,то и за това сме на това ниво...
  • 6 сталин

    0 0 Отговор
    карай си Украйната и да не те е..
  • 7 Пенко

    0 0 Отговор
    Tова колело ще си го купи само някой, който не разбира от колела и не си знае парите
  • 8 abandonship

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "митко":

    Ако някак успея да се вредя, определено ще си купя една бройка....
    Че е нелогичен като велосипед, така е, но е уникален и с времето цената му няма да падне, а напротив.Но не това ми е мотива естествено, наистина е произведение на механичното изкуство от висш порядък!