Last news in Fakti

4 Ноември, 2019 10:47 2 177 2

Автомобилни чистачки ще съставят дъждовна карта на Япония

  • чистачки-
  • наводнение-
  • метеорология-
  • валеж-
  • дъжд

Toyota и метеорологичният портал Weathernews обявиха, че са започнали изпитания на нова система за картографиране на валежите в Япония в реално време с помощта на данни за работата на чистачките на автомобилите в различните региони, съобщава Japan Times.

В експеримента участват само автомобили, свързани с интернет. Бордовите им компютри събират информация за включването на чистачките и интензитета на работата им, а след това данните се изпращат към сървърите на Weathernews и стават достъпни за потребителите практически веднага.

Порталът анализира вероятността от дъжд и с помощта на собствени наземни станции и спътници, но те невинаги позволяват да бъде определено с точност наличието на валежи, тъй като тези показания до голяма степен съвпадат индикаторите за ниска облачност. За момента системата работи в тестов режим в градовете Токио и Осака и в префектура Айчи, но ако се окаже ефективна, обхватът ѝ ще бъде разширен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 софия

    0 3 Отговор
    а данни за шофора няма ли !?

    Коментиран от #2

  • 2 шофьор

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "софия":

    шофера