5 Декември, 2019 12:29 3 319 2

Рекорд на Гинес за PlayStation

  • playstation-
  • продажби-
  • гинес
Рекорд на Гинес за PlayStation - 1

Отделът на Sony, който отговаря за пускането на серията игрови конзоли PlayStation, получи заслужена награда, когато влезе в Книгата на рекордите на Гинес за най-продаваната конзола за домашни игри с 450 милиона устройства.

В продължение на 25 години корпорацията се развива, стартира в масово производство и организира продажбата на четири серии игрови конзоли: PlayStation, PS2, PS3 и PS4, чиято продажба днес възлиза на 450.190 хиляди бройки. Първият модел PlayStation е представен на потребителите през декември 1994 г., а след 6 години обновеният PS one модел е пуснат на пазара.

Продажбата на първата серия възлиза на 102 милиона 490 хиляди устройства. В началото на хилядолетието през 2000 г. PlayStation 2 излезе на пазара, който продължи около 13 години и се продаде в размер на 155,1 милиона бройки, което беше абсолютен рекорд за игровата конзола, пусната някога на пазара.

Следващото поколение PS3 (2006-2015) беше закупено в размер на 87 милиона единици, а сегашният модел PS4, който се появи на пазара през 2013 г., е закупен в размер на 102,8 милиона бройки. Още на следващата Коледа феновете на PlayStation ще получат петата версия на популярната конзола.

Sony миналата година отбеляза продажбата на 500 милиона единици игрови конзоли от серията PlayStation. Японската компания обаче включва продажби на мобилни версии на PSP конзоли в размер на 71,4 милиона единици и на PS Vita продажбите от които възлизат на 8,8 милиона единици.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rww

    4 1 Отговор
    Вярно е,игрите за Ps2 са си актуални и днес в 4К ерата и хората все още ги играят и купуват
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.