Last news in Fakti

6 Декември, 2019 13:56 4 724 16

Отпечатай си Cybertruck

  • tesla-
  • cybertruck-
  • 3d печат-
  • 3d принтер

Почитател на Tesla реши, че не може да чака старта на продажбите на Cybertruck и си изработи собствен пикап. Роджър Каплър е проектирал триизмерен макет на електромобила и го е отпечатал на 3D-принтер, а плановете са пуснати в свободен достъп, за да може всеки да ги ползва.

Отпечатай си Cybertruck

Каплър разказва, че процесът на отпечатването е отнел 24 часа. Готовият модел е трябвало да бъде полиран и боядисан в стоманен цвят като оригинала. Стъклата са изработени от пластмаса, а фаровете и стоповете светят със захранване от батерии.

Отпечатай си Cybertruck

Освен денонощието, изгубено за печат, Роджър отделил на Cybertruck още 15 часа за довършването на макета и $50 за допълнителни материали като боя, пластмасови и акрилни листове за прозорците и осветителните уреди.

Отпечатай си Cybertruck

Отпечатай си Cybertruck


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня

    18 14 Отговор
    То, па Егати сложно дизайн. Делано с телата. Ужас.
  • 2 KISS

    10 6 Отговор
    Е пък защо трябва да е сложно, като може да е просто?

    Май не си чувал за "гениална простота на дизайна" или иначе казано KISS
  • 3 АнтиАнтиелектрик

    5 4 Отговор
    Ще си направя плакатче и ще си я лепна над кревата.
  • 4 детето гост

    11 0 Отговор
    Аз си направих сайбър камионче от шперплат и картон, много лесна за изработване форма. Задвижвам го със 128 батерийки ААА! Върви на пожар, бате бате, извиках Филип от Бричка да го представи

    Коментиран от #5

  • 5 боре гъзето

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "детето гост":

    Хей гост, искаш ли да открием гига фабрика за камиончета? Всеки от тези 250 хиляди които са платили капаро ще си го купят, по 10 лева печалба на камионче, ето как ще осъществим мечтите си да си купим Тесли

    Коментиран от #6

  • 6 детето гост

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "боре гъзето":

    Страхотно, на откриването ще поканим Илон Мъск, Грета Тунберг и Азиз, ще бъде велико.
  • 7 VVV

    0 4 Отговор
    Идеята не толкова зле. Друг е въпроса че е прекалено опростено .Може да се оправи и да замяза на нещо ,но много трябва да се пипне има линии от калника които не кореспондират с нищо .Чак толкова зле ли са тия ??? Ако се пипне отпред и по единия ръб ако се сложи и таван долу горе ще има и аеродинамика не само дизайнерски вид . Според мен дизайна не е правен от професионалист .Дори да приемем идеята за добра подробностите издават всичко.
  • 8 WWW

    4 4 Отговор
    Преди да започнеш да се правиш на разбирач, не е лошо да се информираш, че пикапа на Тесла има най-добрите аеродинамични качества от всички пикапи произвеждани в момента. Има по-добра аеродинамика и от някой автомобили като honda civic например. Пикапът на Тесла има 0.30 drag coefficient.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Скептик

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "WWW":

    Значи има 0.30, не може да бъде, я виж да не е 0.20, направи си дилдо със същата форма и си го мушни отзад, какъв лубрикант използваш?
  • 11 TOW

    8 4 Отговор
    Вие хора които постоянно хейтите този пикап и като цяло Тесла ,винаги ще си останете безгласни и бедни хорица .КОгато сме се освобождавали от Турско робство в Англия е строено метрото в БГ не са и чували за такова .Сега сме 21 век 2020 година не си мислете че сте много напреднали защото в най-елитния квартал на СОФИЯ отпадната вода се събира в септични ями .За това хора като вас няма как да разберат нещо ново за тях това е чуждо .А като всичко чуждо те не го разбират за това и не го харесват .Така че ви разбирам ....Прост народ слаба държава .Дай му на Ганьо дизеалрки на 20-30 години да му слага помпа от язовир и да се мисли за инжинер и разбирач ....И после да се чуди защо постоянно е болен .Дай на ганьовците да се натъпчат в един гард да плащат транспорт квартири и всичко х3 ама да се мисли за тарикат с 300 лв повече заплата с тая разлика че реално живее по зле и диша по мръсен въздух и внай-пропадналата столица в Европа ...Такива хора няма как да разберат нещо като Тесла

    Коментиран от #12, #14, #16

  • 12 Джуган

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "TOW":

    Изписал си много, но с нищо не подкрепяш тезите си. Как точно фактът че просто не харесвам външния вид на пикапа ме прави беден, да се мисля за инжИнер или пък постоянно болен?

    Коментиран от #13

  • 13 TOW

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Джуган":

    Ами веднага ви отговарям .Като изключим че е малко ръбат а повечето само това ви интересува гледате само обвивката а не какво може става ясно че си купувате повечето нещана базата на това какво е на външен вид най верочтно и по това преценявате и хората по вънжният му вид .Та като изключим факта че е малко ръбат към днешна дата в този ценови клас няма да се намери друг пикап дето да му каже каквото и да било ....Било то на аеродинамика конфорт здравина и технология било то и на пренос на товари ...Бас държа че и на проходимост няма да го бие :) ...

    Коментиран от #15

  • 14 Антиелектрика

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "TOW":

    Поредния чуждопоклоник, който е тръгнал да ни обяснява колко велика е Тесла. Само за твое сведение да ти кажа, че когато България е била държава с храмове, пътища и армия, англичаните са били по-изостанали от маорите. И ако не е била България да спира 60 години набезите на турските орди, сега и в Англия щяха да носят потури, не че не носят де. И бай Ганьо кара дърт дизел и живее в панелка, защото е такава геополитиката - цяла Източна Европа да тъне в мизерия и да не произвежда почти нищо. Ходи мий чинии на пакистанците в Лондон и плюй по държавата, която ти е дала живот и образование, жалък безродник.
  • 15 Джуган

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "TOW":

    Презентацията не показа какво има под обвивката, така че е логично коментарите да са предимно за обвивката и счупените стъкла. Циркът с тегленето на въже беше толкова зле скалъпен че може да впечатли деца до 5 годишна възраст и напълно зомбирани членове на култа. Хипотези относно невероятната му аеродинамика, здравина и проходимост не се базират на абсолютно нищо освен на сляпа вяра в непогрешимостта на Вожда и Учителя, тоест понамирисват на култовщина и на онова което някои наричат тесларастия.
  • 16 Хуй

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "TOW":

    Ей гей!