21 Декември, 2019 11:30 2 128 14

Все повече iPhone ще се произвеждат в Индия

  • apple-
  • iphone

Apple продължава да инвестира усилено в своите индийски операции. Очаква се компанията скоро да започне да изнася iPhone, произведени в южноазиатската страна, и на други пазари.


Това съобщи индийското правителство през миналия месец, разкривайки, че базираният в Купертино технологичен гигант и неговите партньори планират да разширят производството на iPhone и компоненти в Индия.


Apple дебютира дейността си в южноазиатската страна с iPhone SE, но местните операции постепенно се разшириха, за да включват и други модели като iPhone 6s, iPhone 7 и по-новите iPhone X и iPhone XR. Някои от тези смартфони са предназначени за чужди пазари, като Apple също смята да включи и производството на iPhone 11 в своите индийски съоръжения.


Министърът на информационните технологии Рави Шанкар Прасад заяви, че разширяването няма да спре само тук, а износът на телефони и компоненти за iPhone трябва да достигне 1,6 милиарда долара още през 2019-та.


Salcom и Foxconn - двама от партньорите на Apple в Индия, също подготвят големи инвестиции.


Salcom ще започне да произвежда компоненти, включително зарядни устройства, в близост до Ченай. Предприетите инвестиции ще се доближат до 300 милиона долара през следващите пет години. Правителството казва, че това ще създаде около 10 000 работни места.


В същото време Foxconn иска да увеличи броя на производствените мощности от две на четири и да разшири съществуващите операции с добавяне на нови производствени линии.


На пръв поглед южноазиатската страна може да помогне на Apple да намали зависимостта си от Китай, особено като се има предвид съществуващото търговско напрежение между Пекин и Вашингтон. Според доклад на Ройтерс обаче, Индия все още изостава по отношение на инфраструктурата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Random

    26 3 Отговор
    Като ви се казва че са цигански телефони ще мълчите

    Коментиран от #6

  • 3 Фактите говорят

    22 2 Отговор
    Гнила и нахапана ябълка за кифли и комплексари дето не разбират от технически характеристики.........
  • 4 ANDROID 10

    15 3 Отговор
    Android е номер 1
  • 5 FOXCONN 🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳

    18 1 Отговор
    За неадекватните фенове ще кажа едно IPHONE СЕ ПРАВИ В ЗАВОДА НА FOXCONN КИТАЙ ! iphone са китайски продукти !!!!!
  • 6 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Random":

    Много точно казано 👍
  • 7 Въпрос ?

    20 2 Отговор
    Индия ! Чухте ли ! Фенове на огризките !?

    Коментиран от #10

  • 8 Врачанин

    13 5 Отговор
    Ето на това се казва технологично деградиране. Най-слабо развитата във всяко едно отношение държава да произвежда високотехнологични продукти. Абсолютен оксиморон

    Коментиран от #12

  • 9 Евтина

    10 0 Отговор
    Работна ръка бол,това е истината добре поне ,че не падат като самолетите
  • 10 То и wv

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Въпрос ?":

    Там ще отиде,накрая
  • 11 гост

    7 2 Отговор
    Айде при Нокия,разбирай на боклука!
  • 12 Ивайло Пенев

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Врачанин":

    Индия не е слабо развита технологично. Напротив, имат доста сериозно производство в повечето отрасли на икономиката, като дори имат собствена космическа програма и сателити. Естествено, изостават доста по БВП на глава от населението, но икономически стоят доста добре и са устремени към първата десятка на най-големите световни икономики. Добре е да се поинтересуваш повече за БРИКС, където Индия заема важно място.
  • 13 Хаха

    4 2 Отговор
    Огризката трябва да се прави в Буркина Фасо от местни високо квалифицирани местни инженери
  • 14 Blackthorn

    10 1 Отговор
    Да направят завод и у нас. имаме си индийци във всеки голям (и не само голем) град!