Last news in Fakti

2 Март, 2020 12:51 3 968 3

Volvo ще разработва свои собствени батерии за електромобили

  • volvo-
  • батерии-
  • електромобили
Volvo ще разработва свои собствени батерии за електромобили - 1

Към днешна дата хибридните модели на шведската марка са оборудвани с батерии LG Chem. В близко бъдеще обаче всичко това може да се промени. Volvo взе решение да оборудва електрифицираните си автомобили с батерии собствено производство.

Други производители на автомобили също работят с LG Chem, включително и Tesla. Батерията се счита за един от най-скъпите компоненти в съвременните електрически автомобили. Ето защо за Volvo е важно този ключов елемент да се произвежда самостоятелно, а не от трета страна.

Шведските планове за бъдещето включват електрификация на повечето от техните модели. Подобна стъпка ще позволи на компанията да увеличи обема на глобалните си продажби на акумулаторни автомобили до 50 процента до 2025 г.

Известно е още, че размерът на инвестицията, насочена към предприятието за производство на батерии, възлиза на 60 милиона долара. Междувременно стана ясно, че кросоувърът Volvo XC90 ще стане електрически.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Искам да купя ама нямам денги

    6 2 Отговор
    От как волво вече не е на форд дръпна много

    Коментиран от #2

  • 2 Емил

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Искам да купя ама нямам денги":

    Нямаш, защото мислиш на руски! Сигурно пък ти се услажда водката!!! :)
  • 3 Японеца

    3 0 Отговор
    Волво имат китайският опит с батериите, нвмците нямат!