Last news in Fakti

2 Август, 2012 13:55 11 046 11

ЦРУ показа миниробот от 70-те (видео)

  • цру-
  • миниробот-
  • водно конче

 

В днешно време едва ли някой се удивлява от разнообразните миниатюрни роботи, които сега се създават дори и в ученическите лаборатории. Не така са стоели нещата преди 40 години, но военните тогава също са разполагали с подобни роботи.
 
Наскоро беше разсекретен един точно такъв миниробот, имитиращ водно конче. В интернет беше пуснато видео, което показва първите изпитания на прототипа на малкия летящ робот. Устройството е създадено в лабораториите на ЦРУ.
 
Преди да видите видеото ще кажем още, че минироботчето има за цел да пренася радиомикрофон и както вече стана ясно е било разработено през 70-те години на миналия век. Представяте ли си сега кави технологии се разработват и изпитват от въпросните лаборатории?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    0 2 Отговор
    каквото и да разработват в зоните с секретност има радиовълнови заглушители така 4е буболе4ката може евентуално само да припари външния диаметър

    Коментиран от #2, #5, #6

  • 2 ahaha

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "кик":

    а в среща между агенти на площад какви заглушители има? да не мислиш че всичко е като на кино с бази и черни костюми? ха ха
  • 3 кик

    0 2 Отговор
    до 2 има и съвсем малки заглушители
  • 4 ahaha

    2 1 Отговор
    kik, da ne e 4erno...bialo e puk bialo. bialo e,....nee 4erno e 4erno. kato malko dete.
  • 5 The Bear

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "кик":

    Много си зле бе момче! Що не си мълчиш, че да не лъсва какъв си т...ак!?! Ясно ли ти е че това е разработено преди 40 години, а началото на разработката и идеите са преди повече от 40г.!?!? Статията има за цел да покаже какви неподозирани висоти на техниката (несравними с широкоизвестните на света постижения по това време) са достигани във секретните военни научни бази на ЦРУ (предполага се и на КГБ), и да ни подскаже, че може би и сега някъде в такива бази и отдели се творят чудеса, далеч от широкоизвестните нам постижения на науката претворени в техника.... Ама що ли ти се връзвам .....
  • 6 0123

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "кик":

    А варианта "буболечката" да не предава в реално време, а да записва звук и образ и след това да отиде на място извън заглушения периметър да разтовари инфото?
  • 7 кик

    0 1 Отговор
    през годините на създаването си няма как да се помести записващо устройство в тези размери на буболечка....ако поне един е завършил електроника нека той само пише с мен

    Коментиран от #9

  • 8 Бубич

    1 0 Отговор
    Да де, то и през 2011г. не ни е минавало през ума, че "през годините на създаването си няма как...." да се създаде буболечка робот, ама ей го вна :)
  • 9 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "кик":

    ооооо колко си прост, има ли смисъл, с теб да говоря, ооооо не.

    намери и изтегли тази песен, ти си и музата
  • 10 кик

    0 0 Отговор
    с глупаци няма да споря
  • 11 Джеймс Бонд

    0 0 Отговор
    Всичко е вярно! Навремето така беше!