Last news in Fakti

13 Ноември, 2012 12:20 1 564 1

ФБР влезе в дома на любовницата на Петреъс

  • дейвид петреъс-
  • цру
ФБР влезе в дома на любовницата на Петреъс - 1
Снимки: ЕПА/БГНЕС

Десетина агенти на ФБР претърсиха дома на бившата любовница на директора на ЦРУ в оставка Дейвид Петреъс, замесен в любовна афера, съобщи Си Би Ес.

Полицаите изнесоха кашони и направиха снимки в къщата на Паула Бродуел в Шарлът (Северна Каролина), съобщи Си Би Ес. Според изданието "Шарлът Обзървър" агентите на ФБР пробили и пода на къщата. Журналистка на WCNC съобщи в Туитър, че полицаите са останали поне два часа в къщата й.

Петреъс неочаквано подаде оставка миналата седмица заради извънбрачна връзка с биографката си Паула Бродуел. Кели, която е от Тампа, щата Флорида, уведомила ФБР за заплашителните имейли по-рано тази година и те отвели разследващите органи до Бродуел. ФБР откри имейли между Бродуел и Петреъс, които разкривали връзката им.

Междувременно стана известно, че главнокомандващият американските сили в Афганистан генерал Джон Алън е разследван за "неуместни" имейли до жена, свързана със секс скандала, в който е замесен бившият директор на ЦРУ Дейвид Петреъс, съобщи представител на американското министерство на отбраната.

Разкритието представлява нов неочакван обрат в разрастващия се скандал, който разтърси Вашингтон само няколко дни след преизбирането на президента Барак Обама. Конгресът на САЩ обеща да разнищи основно случая. Представител на Пентагона съобщи пред репортери, че ФБР е разкрило кореспонденция от 30 000 страници между Алън и Джил Кели, ключова фигура в скандала, който срина репутацията на славния бивш генерал и директор на ЦРУ.

Високопоставен представител на американското министерство на отбраната, пожелал да остане анонимен, заяви пред репортери, пътуващи с министъра на отбраната Лион Панета, че има "ясна възможност" имейлите на Алън да са свързани с разследването срещу Петреъс. Панета заяви в комюнике, че министерството му е било информирано за случая от ФБР в неделя и че той е поверен на генералния инспектор за разследване на Пентагона.

Той заяви, че Алън ще остане в Кабул като командир на ръководените от САЩ сили на НАТО, но е поискал от Комисията по въоръжените сили на Сената да отложи решението си за назначаването на Алън на поста върховен главнокомандващ на съюзническите въоръжени сили на НАТО. Панета изрази задоволство от работата на генерала в Афганистан, като заяви, че неговото ръководство е било инструмент за постигане на напредък във войната срещу талибанските бунтовници.

Американският министър на отбраната обаче е поискал от комисията на Сената бързо да придвижи назначаването на генерал Джоузеф Дънфорд за наследник на Алън в Афганистан. За момента не е ясно в какво е обвинен Алън. Официални американски представители отказаха да коментират дали той е обвинен в използване на работната си електронна поща за комуникация с Кели или в разкриването на класифицирана информация. "Много е рано да се предполага какво може да установи генералният инспектор", заяви представителят на министерството на отбраната.

"Има достатъчно сериозно безпокойство, така че приехме предпазлива мярка да предприемем уместни стъпки за започване на разследване и за уведомяване на Конгреса. Трябва да видим докъде ще ни отведат фактите в тази история, преди да направим каквито и да било заключения", посочи същият източник. Той допълни, че Алън е заявил, че е невинен. "Генерал Алън отрече да е замесен в нередности по този случай", отбеляза представителят на Пентагона.

Джил Кели имала дългогодишно семейно приятелство с Петреъс, но не и официален статут в армията. И двамата генерали служиха в Тампа, където се намира Централното командване на американската армия, което Петреъс оглавяваше, преди да стане главнокомандващ на американските сили в Афганистан през 2010 г.

Паула Бродуел, биограф на генерала с четири звезди, който подаде оставка в петък, не се е връщала в дома си от оттеглянето на Дейвид Петреъс. Нейният съсед Ед Уилямс, който говори пред Ен Би Си, заяви, че Паула Бродуел, съпругът й радиолог и двамата им сина се намират на неизвестно място и се чувстват добре.

Според полковника от запаса Стив Бойлан, приятел и бивш говорител на Дейвид Петреъс, връзката между генерала и биографката му започнала два месеца след като той заел поста си в ЦРУ през септември 2011 г, а следователно и след пенсионирането му от армията. Тя приключила преди около четири месеца.

Аферата избухна, когато жена от Флорида на име Джил Кели подаде жалба във ФБР в началото на лятото, че е получавала заплашителни съобщения, които отвели разследващите органи до Паула Бродуел. В съобщенията се съдържали обвинения към Кели, че флиртувала с генерала, стана ясно от изтекла информация от американските власти. По онова време следователите откриха имейли с открито сексуално съдържание между Петреъс и Паула Бродуел, потвърждаващи връзката им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    0 0 Отговор
    Българското ЦРУ също не даром хляб яде, хванало е на местопрестъплението Дянков и Станишефф в лезбийска връзка (съвукопляване) в офиса на Бойко. Използвали са когато Премиера бил на мач. И ние можем!