Last news in Fakti

11 Март, 2020 13:14 1 895 6

Всеки пети автомобилист сънувал как крадат колата му

  • кражба-
  • изследване-
  • статистика

58% от собствениците на автомобили се тревожат от риска да откраднат колите им, 22% сънуват как това се случва, а при 3.5% страхът от посегателство се е превърнал в маниакална обсесия, сочат резултатите от изследване на компанията "Delta Системы безопасности" в 30 руски града.

Въпреки опасенията си едва 31% от участниците в проучването са предприели мерки като инсталиране на спътникова система против кражба, за да опазят движимото си имущество. От "Delta Системы безопасности" напомнят, че всяка допълнителна техническа спънка пред кражбата намалява значително интереса на престъпниците, които предпочитат по-лесна плячка.

Въпреки това 62% от автомобилистите, които все още не са монтирали допълнителни средства за защита, не смятат да го правят, а 32% все още обмислят такъв вариант. Едва 6% от собствениците смятат да усложнят живота на крадците в близко време.

59% от участниците в изследването са се сблъсквали с вандализъм, който най-често (51%) е свързан с проникване в салона на колата. На второ място (32%) се подреждат спуканите гуми, а 37% от автомобилистите са понесли други щети като надраскана боя, кражба на детайли и т.н.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гъдю Гъдев

    2 2 Отговор
    И то няколко пъти!
  • 2 Луд

    5 4 Отговор
    Е кой ще ми открадне 20 годишната кошница.Спя си спокойно.

    Коментиран от #4

  • 3 Бойко Борисов

    5 1 Отговор
    Всички сънуват, а само в България сънищата се превръщат в реалност
  • 4 Да да

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Луд":

    Напълно съгласен. Даже е*А си спокойно, по ясно описва състоянието.
  • 5 Зевзек

    1 0 Отговор
    И после се събужда - и наистина я няма!!!
  • 6 ИЯО

    0 0 Отговор
    Някой сънувал ли е как му таковат жената?
    За колата нещата са ясни ...:)