2 Април, 2020 14:55 3 841 13

Китайци създадоха батерия, в която може да се забиват гвоздеи (ВИДЕО)

  • byd-
  • батерия-
  • акумулатор
Китайци създадоха батерия, в която може да се забиват гвоздеи (ВИДЕО) - 1

Производителите на най-популярните в момента йон-литиеви батерии за електромобили влагат повечето си усилия в увеличаване на енергийния им ресурс, а безопасността сякаш остава на заден план. В резултат на това механичните повреди в случай на пътнотранспортно произшествие нерядко предизвикват възпламеняване на акумулаторите, с което не успяват да се справят дори пожарникарите.

Нова технология на китайския производител BYD обещава да запрати тези проблеми в миналото. В процеса на изпитания Blade Battery е подлагана на огъване, рязане с трион, нагряване до 300 градуса по Целзий, пробиване с гвоздей и презареждане с 260% без да се запали. За разлика от обикновените йон-литиеви акумулатори, които при подобни тестове се нагряват до 400 °C, а литий-желязофосфатните - до 500 °C, температурата на новата батерия не надхвърля 60 градуса.

Според вицепрезидента на BYD Хи Лонг няколко автомобилни компании вече са проявили интерес към Blade Battery. Първият сериен модел, който ще се оборудва с новите акумулатори, ще стане Han EV. В зависимост от версията електрическият седан се оборудва с един или два мотора с мощност 218 или 268 к.с., а автономният пробег е около 450 км.

Китайци създадоха батерия, в която може да се забиват гвоздеи (ВИДЕО)


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Хой

    32 4 Отговор
    Е тва е....кога ще ги стигнем тия "изостанали" китайци....главата не ми го побира...😂😂😂

    Коментиран от #3, #10

  • 2 Гаргамел

    15 4 Отговор
    страшнп заглавие фактииииии. Аз във всяка батерия мога да забия гвоздей ;)

    Коментиран от #6

  • 3 незнайко

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Хой":

    НИКОГА ! Добре, че част от тях идват при нас !
  • 4 Юлиан

    7 0 Отговор
    Гледал съм клипове в ютуб, как гърмят или излиза странен пушек под налягане, когато удряха телефоните с нормални батерии. Тези очевидно са по - безопасни. Предпочитам новите китайски да са в джоба ми. Случки стават всеки ден.
  • 5 Даааам

    9 2 Отговор
    Аз като видя батерия и първото нещо, което ми идва на акъла е колко дълбоко мога да забия гвоздей.
  • 6 куку руку ку

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гаргамел":

    Да се хвалят, когиш направят чук, който да дава ток!
  • 7 Това е

    5 1 Отговор
    Темата за Антиелектрика с гърмящите батерии. Да се изкаже. Когато се пишеше, че Литиево-йонните батерии не са единствените и батериите ще се развиват, оспорваше.
  • 8 Фър фър

    3 0 Отговор
    Грездеите не са за батерии на телефона...
  • 9 боцмана

    1 3 Отговор
    Сега ще измислят и чук , който се ползва като батерия.
  • 10 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Хой":

    Не се превъзбуждай , че после мнооого ще си разочарован ! Всъщност става дума просто за прословутите твърдотелни батерии , които всички големи производители отдавна разработват и доста вече имат свои варианти , включително Тесла !!! И тъй като китайците продават и за други фирми , бързат да привлекат някоя и друга поръчка преди другите да са обявили своите !!! Но дали ще са най-добрите , тепърва предстои да видим ! И най-вероятно както и досега , не !!!

    Коментиран от #11

  • 11 Няма значение

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Важното е, че има развитие, което ще се надгражда. Разбира се, тук отново са заложили на заглавието и са пропуснали съдържанието на статията. Важната новина в случая бе, че тази батерия не прегрява и заради по-простото охлаждане, заема 50% по-малко място и е по-лека (и евентуално евтина в бъдеще при масово производство). Това би осигурило 50% повече пробег и много по-бързо зареждане.
  • 12 Един

    2 0 Отговор
    чакам следващото издание - дето ще може да кове гвоздеи и да цепи дърва и си я купувам!
  • 13 запознат

    1 0 Отговор
    Отдавна си търся батерия, с която може да се забиват гвоздеи. Най-после няма да ползвам чук.