Last news in Fakti

9 Април, 2020 18:28 8 691 4

Ръчен часовник с двигател от Bugatti (ВИДЕО)

  • jacob & co.-
  • bugatti-
  • bugatti chiron tourbillon-
  • часовник

Американският производител Jacob & Co. представи нов часовник, чийто механизъм имитира работата на 16-цилиндровия двигател на Bugatti Chiron. Bugatti Chiron Tourbillon е изработен на ръка от 578 детайла и струва $280 000 (€255 872).

В корпуса на часовника са побрани цилиндров блок, колянов вал и бутала. Механизмът се активира с бутон от дясната страна, който завърта барабан и стартира двигателя. Отстрани се въртят двойка миниатюрни "турбокомпресори", регулиращи въртящия момент.

Jacob & Co. Bugatti Chiron Tourbillon има висящ турбийон, наклонен под ъгъл от 30 градуса, и индикатор за наличния запас от енергия с формата на датчик за нивото на горивото. Механизмът е окачен на няколко пружинни амортисьора.

Вътре е вграден репетир, който създава "шум като от работата на истински мотор". Корпусът е изработен от титан, а стъклото е сапфирено.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер!

    38 3 Отговор
    Това е доказателство за уменията на някои хора.
    Респект. Уникално
  • 2 Тост

    8 7 Отговор
    А като часовник дали го бива?Щото е ясно, че заради идеята е тая цена...
  • 3 БГ фен

    2 0 Отговор
    На колко часа се сменя маслото? Шегичка Ха Ха! Уникално произведение на изкуството! Браво.
  • 4 тъпанар

    2 0 Отговор
    Г-н Джейкъб е роден в Узбекистан в еврейско семейство. И като малък емигрират в САЩ. като малък чиракува в така наречения "Диамантен квартал" в Манхатън. По късно започва сам да моделира и продава диамантени бижута. Специално за часовниците, бранда е Швейцарски. Произвеждат се в Женева. Но автора пак само е преписал някоя статия.