Last news in Fakti

5 Септември, 2012 13:16 4 098 6

Китайски производител на копия ще съди Apple за плагиатство

  • goophone-
  • i5-
  • apple-
  • iphone-
  • китай

Базираната в Хонг Конг компания GooPhone, нашумяла с копието на iPhone 5, което пусна в продажба още преди представянето на оригинала, смята да съди Apple за нарушаване на авторски права. Производителите на GooPhone i5 твърдят, че дизайнът на апарата е патентован в Китай и американците нямат право да продават смартфона си на територията на страната.

Юристи, запознати със съдебните практики в Поднебесната, допускат, че на теория подобен иск може и да бъде удовлетворен. Външният вид на GooPhone i5 е създаден въз основа на многобройните снимки на iPhone, изтекли в интернет. Китайското копие обаче се предлага на пазара отпреди появата на "ябълковия" телефон и дизайнът му като нищо би могъл наистина да е патентован.

В технически план GooPhone i5 прилича повече на сегашния iPhone 4S. Има едноядрен процесор с тактова честота 1 гигахерц, 512 мегабайта оперативна памет, 3.5-инчов дисплей с резолюция 960 на 640 пиксела, 5-мегапикселова основна и 1.3-мегапикселова предна камера, а операционната система е Android Honeycomb.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comment

    0 0 Отговор
    ЕЕЕ, човешката наглост и простотия граници не види...
  • 2 apple

    0 0 Отговор
    Тея китайци са е.ати п...лите.Не стига , че копират продуктите на apple, пък даже искат и да ги съдят.
  • 3 Народен

    1 0 Отговор
    Проявата на китайците е наистина нагла! Но след като "Ябълка" се правиха на много важни като съдиха Самсунг, а сега и Гугъл, то всичко им се връща.
  • 4 Пернишки винкел

    0 0 Отговор
    Уважаема ябълко с коментар номер 2, добре дошла в света на бизнеса! Ударите под кръста и изч.кването отзад докато сте зает с други неща и под високо напрежение е съвсем нормална практика. Дори и във военните действия, както и в бойните изкуства, се цели противника да бъде хванат неподготвен, т.е. изненадан. В противен случай шансовете за успех силно намаляват! На работното ти място не е ли харктерно едни да получават повече облаги от другите, смяташ ли, че е справедливо, така да се каже?!
  • 5 Българин

    0 0 Отговор
    Не ги жалете тия американци! Епъл е най-алчната компания и ако знаехте повече по въпроса едва ли щяхте да гледате на тях с добро око. И като се има в предвид каква бедност е в Китай ще кажа браво на китайците! Не е хуманно само американците да прибират мангизите, а в другите части на света да гладуват.
  • 6 vankicha

    1 0 Отговор
    каквото повикало - такова се обадило