Last news in Fakti

10 Септември, 2012 15:13 1 916 0

Amazon пуска таблет с Full HD

  • amazon-
  • kindle-
  • kindle fire-
  • kindle paperwhite

Бюджетният Fire вече няма да е единственият таблет в гамата на Kindle. Освен модернизираната версия на 7-инчовата джаджа Amazon обяви официално дебюта на Kindle Fire HD и електронната книга Kindle Paperwhite.

Новото издание на обикновения Fire не се отличава особено от първообраза. Има по-бърз процесор, 40% по-висока производителност и два пъти повече памет. Освен това батерията осигурява по-дълготрайна работа. Като цяло обаче базовият таблет на Amazon си остава бюджетно решение, за което говори и цената му. Той ще струва $159 вместо досегашните $199.



Действително изненадващата новост от Amazon е таблетът от висок клас Fire HD. Той е с диагонал 8.9 инча. Екранът има резолюция 1 920 на 1 200 пиксела и отразява 25% по-малко отблясъци. Таблетът е дебел 8.8 мм и работи под модифициран Android.



Kindle Fire HD има двуядрен процесор TI OMAP 4470, стерео говорители с поддръжка на Dolby Digital Plus, Wi-Fi адаптор (на 2.4 и 5 гигахерца), фронтална HD-камера, HDMI-изход, фирмени приложения за Facebook и Skype и Kindle FreeTime за контрол на времето, което децата прекарват с таблета. Цената е $299 за версията с 16 гигабайта памет и $499 - за варианта с 32 гигабайта и поддръжка на 4G LTE.

Нововъведения предстоят и сред четците за електронни книги на Amazon. Технологията Paperwhite използва електронно мастило от ново поколение осигурява 62% повече пиксели за 6-инчовия дисплей благодарение на по-голямата плътност от 212 PPI. Освен това дисплеят е с 25% по-контрастен. Фонът изглежда много по-бял, а символите – значително по-тъмни. Продажбите на Kindle Paperwhite започват на 1 октомври на цена $119 за варианта с Wi-Fi и $179 за версията с 3G.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА