Last news in Fakti

29 Май, 2020 12:07 2 521 3

Покупка на лекарства: в САЩ започва тестване на нов метод

  • автономни коли-
  • лекарства
Покупка на лекарства: в САЩ започва тестване на нов метод - 1

Американската компания CVS Health, която притежава няколко хиляди аптеки в Съединените щати, ще започне тестване през юни на система за доставяне на лекарства с помощта на автономни коли.

CVS Health ще си партнира с Nuro, компания за производство на дронове. На първия етап роботите ще посещават клиенти само в района на една аптека в Хюстън. От компанията казват, че след като клиентите направят поръчка чрез интернет, лекарството ще бъде доставено до къщата в рамките на три часа.

Покупка на лекарства: в САЩ започва тестване на нов метод

CVS обаче има големи планове, тъй като сега 76% от жителите на САЩ живеят на 5 мили от една от аптеките на мрежата. А това означава, че всички те могат да бъдат клиенти на новата услуга.

Nuro далеч не е единствената компания, която иска да организира доставката на стоки от първа необходимост с помощта на автономни коли. Robomart, например вече оперира в Бостън, доставяйки храна от магазините на Stop & Shop.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    БЕЗКРАЙНО ОБИЧАМ ТВАРЦИТЕ ОТ САЩ /НАРОДА/ !!! НО САЩ ЩЕ УМРАТ В ТАЗИ СИ ФОРМА - БОГАТАШИ ;СЛУГИ И РОБИ !!!НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ - ТОВА Е ДНЕШНАТА ИМ ИДЕОЛОГИЯ НА СЪЩЕСТВУВАНЕ И "РАЗВИТИЕ "- ДРУГИ КОЛЕКТИВИ ПОСВЕТА СТАВАТ ПО-СИЛНИ ОТ ЦИОНИСТКИЯ ДОЛАР !!!!!!!!!!!
  • 2 Ноне

    1 0 Отговор
    Не искам такъв живот,в който да ме скапят от работа и после да ми карат лекарствата.Заминавам да живея в гората
  • 3 1234

    0 0 Отговор
    Значи работиш от вкъши, карат ти всичко в къщи учиш от вкъщи две образования. За какво са ни коли и тротоари? Бели роби в стойка на компютъра, които не мрънкат, не стачкуват просто вегерират. Следваша стъпка живот в 3д реалност. Като им оберат 5 пъти колите по разноса и бизнеса ще спре