Last news in Fakti

2 Юли, 2020 11:41 2 557 10

Задължителен дрегер и други системи в колите или как да намалим смъртните случаи по пътищата?

  • технологии-
  • автомобили-
  • смъртни случаи-
  • катастрофи

Отговор от американските експерти от Consumer Reports

Задължителен дрегер и други системи в колите или как да намалим смъртните случаи по пътищата? - 1

Експертите от Consumer Reports твърдят, че модерните системи за сигурност в съвременните автомобили могат значително да намалят смъртните случаи по пътищата, така че те трябва да бъдат задължителни.

През 2019 година 38 800 души загиват по пътищата в САЩ поради пътни произшествия. Новото проучване на Consumer Reports твърди, че американците са измислили как да намалят наполовина смъртта по пътищата. 

Това ще стане с въвеждането на съвременни системи за безопасност във всички нови автомобили, което ще е задължително и вписано с закон. "Вместо да осигуряват сигурност за всички, производителите на автомобили карат потребителите да плащат допълнително за жизненоважните функции на автомобилите“, казва Уилям Уолъс, мениджър по сигурността в Consumer Reports.

Според публикацията, около 11 800 животи могат да бъдат спасени всяка година, ако автоматичното спиране при аварийна ситуация, системите за предупреждение за неволна смяна на лентата и системите за предупреждение за сляпо място са били стандартни за всички нови автомобили.

Освен това от 3 700 до 7 400 животи могат да бъдат спасени, ако всички нови автомобили са оборудвани с технология за предотвратяване на шофиране в нетрезво състояние като стандарт, а усъвършенстваната технология за обмен на данни между автомобилите ще спаси поне 1300 живота.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За България

    9 7 Отговор
    начина е : без 30 годишни БМВта и Голфове и смяна на абсурдния селски манталитет!!! Колкото и да се опитват да ви внушат от шайката не алкохола и наркотиците са виновни, а това което посочих по-горе. За 2019 0.15% са катастрофите пречинени от пияни или дрогирани!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #7

  • 2 Курбанколи Пардимагомедов

    15 2 Отговор
    Сензор за алкохол,сензор и камера да не чатиш когато караш,сензор за ерекция за да не гледаш порно когато караш и най накрая шлем със сензор за агресивни мисли който спира колата при наличието на такива.....
    Добре дошли в новия световен ред!

    Коментиран от #4, #8, #10

  • 3 доктор

    6 2 Отговор
    Без медицинско на наркоманите и алкохолиците и сериозни присъди, а не условни за убийците по пътя!!!!!
  • 4 Пропускаш най важното

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Курбанколи Пардимагомедов":

    След като ти спре колата идват ония и за всичките тия "прегрешения" Глоби до откат какво ще правят иначе бирниците???
  • 5 Реалист

    4 0 Отговор
    Спираме алкохола и дрогата в цяла бг:)
  • 6 Bmw

    3 2 Отговор
    ПЪЛНА ТЪПОТИЯ!И Аз като ида на село и си сръбна , калк ще се прибера я да ми обяснят тези тъпи инженери.На колелото ли да се кача тогава,аман от идиоти.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Манго Джери

    2 1 Отговор
    Па моя Опел-дий има всичко това - коньо се запъва като му излезе нещо, кучетата отзад лаят като ми влезе некой у сляпото зона, Комуникираме си с другите участници с "Я си ... майката...", а ленти не моем да сменим неволно, защото карам по осовата линия и съм у двете ленти винаги.
  • 10 кой създаде кови19

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Курбанколи Пардимагомедов":

    АБЕ КВИ СЕНЗОРИ ТЕ ЩЕ ОТПАДНАТ ГА ВИ ЧИПИРАТ АМА ОЩЕ НЕ СА ВИ ЧИПИРАЛИ И ЩЕ ВИ ДОЯТ СО СЕНЗОРИ.