Last news in Fakti

3 Юли, 2020 14:48 2 442 4

Спрей превръща всяка повърхност в сензорен панел (ВИДЕО)

  • сензорен екран-
  • форма-
  • спрей

Екип от учени от университета в Бристол са създали технология, която може да промени идеята за сензорния екран

Спрей превръща всяка повърхност в сензорен панел (ВИДЕО) - 1

Интегрирането на технологията за пръскане на материали и 3D печат се нарича ProtoSpray и позволява да превърнете почти всяка повърхност в сензорен панел.

Демонстрационният видеоклип показва процеса на пръскане на ProtoSpray върху повърхността на куб, полусфера или циклична тръба.

Целта на видеото е да демонстрира широките възможности на новата технология. Използвайки технологията ProtoSpray, 3D-отпечатаната основа се комбинира с електроди и равномерно нанесен слой от електролуминесцентно мастило (EL).

По този начин сензорните дисплеи вече могат да се поставят върху повърхности с всякаква конфигурация и не се ограничават до плоски екрани. Вижте.
 


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абсурдистан

    21 2 Отговор
    Това е статия за интелигентни, не за разни футболисти, тикви и политически пиари. Ако започнете по-често да пишете и четете такива статии, скоро ше откриете, че футбола е маймунско занимание, а политиката е за полуидиоти с гръб.

    Коментиран от #2

  • 2 Майстор Тричко

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Абсурдистан":

    Общо взето с политика се занимават хора, които не стават за нищо друго. Интелигентните, умните и моралните се занимават с наука, медицина, честен бизнес и обществено полезни дейности.
  • 3 Как пък

    3 0 Отговор
    Не направиха някакво полезно откритие и в БАН. Поне да си оправдаят заплатите.

    Коментиран от #4

  • 4 еми как

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Как пък":

    от БАН освен поръчкови политолози историци и измислени философи друго не излиза, кадърните младежи затова бягат в чужбинските университети, рай за тиквата, той нужда от умни няма а от електорат