Last news in Fakti

15 Юли, 2020 18:34 13 857 17

Българска фирма продава модифицирано Nintendo, което отключва модерни коли

  • nintendo-
  • game boy-
  • sos auto keys-
  • шперц

Днешните деца надали са чували за Nintendo Game Boy. Производството джобната игрова конзола бе прекратено през 2005 г., но се оказва, че въпреки възрастта си устройството може да се превърне в електронен шперц за съвременни автомобили с цена £20 000 (€22 080), пише Daily Mail.

Българска фирма продава модифицирано Nintendo, което отключва модерни коли

Британският таблоид разказва за българската технологична фирма SOS Auto Keys, която продава напълно открито джаджата. На външен вид тя прилича на популярния в края на 90-те и началото на новия век Game Boy, но има антена и различен софтуер на руски език.

Устройството се рекламира като "най-напредничавия инструмент за ключари". От SOS Auto Keys предупреждават изрично, че джаджата не бива да се използва с престъпни цели, но отговорността е оставена в ръцете на купувача.

Българска фирма продава модифицирано Nintendo, което отключва модерни коли

Сайтът на българската фирма не работи, а YouTube-каналът ѝ няма съдържание, но според Daily Mail там е бил публикуван клип с нагледна инструкция как с устройството да се отключат различни модели на KIA, Mitsubishi и Hyundai за по-малко от минута. За целта е необходимо само да се натисне дръжката на вратата и приборът записва всички сигнали, излъчвани от колата.

Приборът изчислява необходимия отговор, а електрониката на автомобила го разпознава като оригинално дистанционно. След това са нужни броени секунди, за да бъдат неутрализирани всички защити и двигателят може да се стартира.

Британската Автомобилна асоциация вече е изпратила писмо до Министерството на вътрешните работи с искане да бъдат забранени продажбите на модифицираното Nintendo. Полицията на Острова пък предупреждава, че човекът, който се навърта из паркинга с Game Boy в ръце надали страда от неутешима носталгия по детството и най-вероятно оглежда поредната плячка.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 габровец от варна

    88 4 Отговор
    Ами после казват че българите били прости хора...Тоя дето го е направил това трябва на работа да го вземат.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Това е България

    34 54 Отговор
    Освен кражби занищо не ставате.
  • 3 Някой си

    43 2 Отговор

    До коментар #1 от "габровец от варна":

    То преди години един такъв наш експерт го взеха на работа като специалист по сигурността на автомобилите в голяма автомобилна компания.
  • 4 сляп ли си

    28 5 Отговор

    До коментар #1 от "габровец от варна":

    софтуера е руски , а и те сигурно са го взели от другаде
  • 5 qwerty

    22 4 Отговор
    Софта е на руски, щото таргет зонат е руснаци.
  • 6 Ким Чен Ун

    14 6 Отговор
    Това не е Нинтендо Гейм Бой, а конзола с микрокомпютър тип Ардуино или Распбери. На практика е като малък лаптоп. Ако мислите че отдавна няма други такива грешите. Дали с него, дали с щанга или дори да се влезе в отключена кола всички варианти водят до наказателна отговорност. Ако набарам някой с такова ще му го набутам там където не е очаквал, за му издава звуци докато е в болницата и после в панделата. =)
  • 7 Хипермен

    9 1 Отговор
    А автомобилните фирми къде ти продават боклуци за по 40-50 000€ ,т.ях кво ше ги правиш че си много отворен нещо, ако ма видиш да ти отварям колата ше дойдеш да ми помагаш даже...а плъхи
  • 8 Да го лапкате

    2 1 Отговор
    На ти тази краставица
    И си я заври
  • 9 гост

    11 0 Отговор
    Много е просто - ЗА ВЛИЗАНЕ В ЧУЖДО МПС И КРАЖБА - ТВЪРДО 10 ГОДИНИ СТРОГ РЕЖИМ без утежняващи ,омаловажаващи... и други адвокатски прийоми.Джамбазинът ще си помисли.Същото и за моргаджия при който са намерени части от крадени разкомплектовани автомобили.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Pavel

    3 1 Отговор
    Не съм много сигурен че джаджата е наше производство както се вижда на една от снимките по-горе пише на русски (яйчеки, принимать)
  • 13 Дебелан Доганев

    7 1 Отговор
    FAKE NEWS! Никога Българин не би откраднал! Виж ако си Доган е друго!
  • 14 Hякой

    2 0 Отговор
    Грешка:оригиналния геймбой е спрян през 2003.
  • 15 Шишо Бакшишо

    5 0 Отговор
    Няма за какво да се притеснявам, моита 40 годишна Лада не я заключвам. Ха сега ми кажете как ще я отключи като не е заключена?
  • 16 ели

    2 1 Отговор
    За сведения на някои наши многознаещи; При соца. в Правец работиха око 3.000 инжинери по-линията на СИВ България беше и определена да произвежда ЕИМ (електроно-изчислителни машини) по късно наречени Сomputer и се финансираше. Беше създаден в началото Марица-8 а по-късно Правец -16( 16 bit 1985-86година ) .За Руснаците ползваха ОС Минск -Буран който бе изпратен в Космоса беше на пълен автоматичен режим от излитане до приземяване и Софтуер имаше 486.00 хиляди реда строчки ( един ред може да има една, две или повече команди доколкото си спомням беше 1986 година ) при една -команда - грешка в 1 (един) Градус в програмното обеспечение отклонение на Спътника или Шатлата-Совалката става неуправляваeма, кактo стана с Европейския спътник който струваше около 350 милиона долара.Американците ползваха Шатли (Совалки) които струваха около 2. милиарда долара всеки и се управляваха от 6-7 персонал и няколко паднаха последния Колумбия след 26 години създадоха Совалка на автоматичен режим. ( В СССР работиха най-добрите специалисти във воената сфера около 5-2 милиона а Буран беше предназначен да унищожава Американските военни спътници).

    Коментиран от #17

  • 17 Процесоров

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "ели":

    За каква Марица 8 говориш. Нещо не си добре. Първия компютър беше ИМКО, после Правец82, Правец 16.