Last news in Fakti

25 Май, 2021 15:30 3 223 0

Ето как джойстик може да бъде използван за аларма срещу крадци

  • nintendo-
  • nintedo switch

Nintendo Switch ще предлага приложение срещу недоброжелатели

Ето как джойстик може да бъде използван за аларма срещу крадци - 1
Снимки: Nintendo

Nintendo показа доста интересна услуга, която ще бъде на разположение от 27 май на всички потребители на конзолата Nintendo Switch, срещу сумата от 10 долара. Специално приложение ще позволява конзолата да бъде използвана като аларма, която да засича крадци или други нарушители.

Ето как джойстик може да бъде използван за аларма срещу крадци

Според обясненията на компанията, джойстиците разполагат с инфрачервена камера, която с помощта на приложението ще бъде използвана, именно за целите на приложението.

Ето как джойстик може да бъде използван за аларма срещу крадци

На практика, камерата изпраща сигнали към равни повърхности и отчита тяхното връщане. При всяко едно нарушаване на тези сигнали се задейства специална аларма, като конзолата също така изпраща и известие до собственика ѝ. За да може да използвате джойстика за аларма, то конзолата трябва да е включена с активирано приложение, а разстоянието от нея до нарушителя да е не повече от един метър.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА