Last news in Fakti

16 Юли, 2020 09:22 7 430 6

SOS Auto Keys: Не произвеждаме и не продаваме Nintendo за отключване на коли

  • nintendo-
  • game boy-
  • sos auto keys

Българската компания SOS Auto Keys, която според Daily Mail продава прибор за отключване на съвременни автомобили с дизайна на Nintendo Game Boy, опроверга информацията на британския таблоид. От компанията отричат да са производител на устройството и дори да са притежавали такова.

Според SOS Auto Keys, която "търгува с ключарски инструменти и консумативи, предназначени само за сертифицирани ключари и специализирани органи на властта", уредът все още е неработещ прототип. Видеоклипът, който показва как приборът отключва автомобил за броени секунди, е свален след публикацията в Daily Mail.

В писмо до редакцията на Fakti.bg от SOS Auto Keys поясняват:

"Ние не сме производител на нито един продукт, включително и на този за който вие пишете, както погрешно сте подведени, копирайки информация от английски таблоид.
Нашата компания не е притежавала или продала нито един такъв продукт, който вие показвате и твърдите, че е топ продукт и се продава от Юни тази година.

Въпросният продукт е прототип, който все още не е работещ и не е в производство, споделиха за нас от руската компания, от която сме взели видеоклипа. Веднага след публикуването на статията в Daily Mail, която умишлено вменява вина без доказателства, видяхме че руското видео е свалено и затова свалихме и нашето видео.

Както всеки един продукт, свързан с отключване и запалване на автомобили, и при този отговорността за използването му е изцяло върху ползващия го сертифициран ключар или служител на специалните служби. Ние не носим отговорност за нерегламентираното му използване, но не толерираме вменяването, че ще бъде продаден и използван за криминални цели, както изрично е упоменато на страницата ни [сайтът на SOS Auto Keys все още не работи, бел. ред.]. Всеки твърдящ противното и вменяващ на читателите, че устройството ще бъде използвано с криминална цел, без да има никакви доказателства за това, ще бъде преследван по съдебния ред за уронване на престижа и името на нашата компания".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оле

    13 1 Отговор
    То па сякаш не знаем, че Бг джамбазите работят под закрилата и с помощта на Органите. Затова ги "хващат" само, когато не са се отчели. Устройствата се произвеждат с идеалната цел да помагат и като знаем как всеки от МВР е свързан с бандитите и как Шайката си прави пачките, няма какво да се чудят, че Дейли Мейл им показват схемите
  • 2 Гост

    12 0 Отговор
    "Вceки твърдящ прoтивнoтo и вмeнявaщ нa читaтeлитe, чe уcтрoйcтвoтo щe бъдe изпoлзвaнo c криминaлнa цeл, бeз дa имa никaкви дoкaзaтeлcтвa зa тoвa, щe бъдe прecлeдвaн пo cъдeбния рeд зa урoнвaнe нa прecтижa и имeтo нa нaшaтa кoмпaния".
    В такъв случай - какво чакате?! Подайте сигнал до прокуратурата! Това е единственият начин да докажете правотата си!
  • 3 крадеца

    4 0 Отговор
    Не знаех за това. Трябва да се пробва
    Факти дайте малко инфо от къде да се купи

    Коментиран от #4

  • 4 Дидо

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "крадеца":

    Е то си пише откъде - звънни им и ги питай. В "опровержението" ясно се казва че това си е тяхно устройство само дето не го продавали официално. Ако ме разбираш!
  • 5 Анонимен

    1 0 Отговор
    Един магнит на правилното място може да запали моята кола. Пожелавам им успех на тарикатите с това устройство.
  • 6 Locksmith

    1 0 Отговор
    Знаем, никога не сме виждали такива неща. ама как да сме ние. Баце не се занимаваме с тези неща. Амммииии объркали сте се.
    Главочи! Всички на остров Белене