Last news in Fakti

21 Юли, 2020 16:00 4 385 6

84-сантиметров екран вместо арматурно табло в първия електрически Cadillac

  • cadillac-
  • lyriq-
  • арматурно табло-
  • екран

Cadillac публикува снимки на арматурното табло на първия си изцяло електрически модел. Кросоувърът Lyriq ще има гигантски 33-инчов (83.82 см) извит екран, разделен на три зони, които ще преливат плавно една в друга.

Зоната вдясно от волана ще бъде отделена за уведомления, управление на осветлението и настройките на дисплея. Зад кормилото ще бъдат разположени виртуалните прибори, а вдясно - навигационната и мултимедийната система.

84-сантиметров екран вместо арматурно табло в първия електрически Cadillac

Инженерите на Cadillac са предвидили възможност за прожектиране на единно изображение по цялата площ на почти 90-сантиметровия екран. Тази функция обаче ще бъде достъпна само докато Lyriq е спрял или се зарежда.

84-сантиметров екран вместо арматурно табло в първия електрически Cadillac

Според шефа на дизайнерския отдел на General Motors Бил Томпсън гигантският екран е логична следваща стъпка в еволюцията на дисплея, дебютирал през февруари с новия Escalade. Всъдеходът има още по-голям 38-инчов екран, но той не е цял, а съставен от три монитора, разположени на два "етажа".

Дисплеят на Lyriq ще стане най-големият екран, монтиран на сериен автомобил. По-рано китайската компания Byton обяви, че електрическият ѝ кросоувър M-Byte ще бъде снабден с 48-инчов дисплей, но производителят фалира преди го пусне в производство.

84-сантиметров екран вместо арматурно табло в първия електрически Cadillac

Cadillac ще представи Lyriq на 6 август. Кросоувърът е базиран на нова модулна платформа на General Motors и ще се предлага с батерии Ultium с капацитет от 50 до 200 кВтч.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 свидетел

    25 3 Отговор
    тея съвсем изтрещяха ! абе аз пътя с дупките ли ще гледам или "ну, погоди" !?

    Коментиран от #2, #3, #5

  • 2 Мой

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "свидетел":

    Искрено ме разсмя :D
  • 3 куку руку ку

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "свидетел":

    Ако гледаш "Ну, погоди!", карайки през дупките, накрая ще ти окапят колелата, като в серийката с формула 1 и ще трябва да издънваш пода и да бягаша с колата на кръста...
  • 4 незнайко

    0 1 Отговор
    Това вече е пълна БЕЗСМИСЛИЦА !!! Като е електромобил хайде да има и ТЕЛЕВИЗОР !!!
  • 5 Прокуроро

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "свидетел":

    По-добре "Том и Джери"
  • 6 Вин Тесла Дизел

    1 0 Отговор
    Нов прочит на понятието "домашно кино"... в колата.