Last news in Fakti

11 Октомври, 2012 13:48 2 708 9

Електронна книга за 10 евро

  • txtr-
  • e-ink-
  • beagle-
  • електронна книга

 

Немската компания Txtr възнамерява да пусне най-евтината електронна книга в света. Моделът се казва Beagle, а устройството разполага с 5-инчов екран. Резолюцията на дисплея е 800×600 пиксела, но той не е сензорен. Джаджата работи с т.нар. електронно мастило e-ink и няма подсветка.
 
Устройството не разполага също така и с Wi-Fi и 3G, като от безжичните връзки е наличен само Bluetooth модул. Най-евтината електронна книга работи с два батерии тип ААА, които могат да издържат почти една година, при условие, че за този период бъдат прочетени 12 - 15 книги. Теглото на Beagle е 130 грама.
 
Beagle има и още едно неудобство. Обемът на паметта му е ограничен на 4 гигабайта, но предвид цената от само 10 евро всички гореизброени минуси изглеждат незначителни. Размерите на Beagle са 140×105×4,8 мм, съответно височина, широчина и дебелина, като мястото, където са батериите е с дебелина 14 мм.
 
Все още не е известна датата, когато компанията Txtr ще демонстрира продукта си на живо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виктор Кирилов

    0 0 Отговор
    Много яка новина с нетърпение ще очаквам да си я купя!
  • 2 Киндъл

    0 0 Отговор
    Дано да е истина. Параметрите са перфектни, нищо повече не ми трябва.
  • 3 ддд

    0 0 Отговор
    Само да я пуснат и поне 2 броя ще си поръчам,ако действително е по 10 евро.Таки ва иновации трябват ,а не за по 1000 лева джунджурии,които не изкарват и гаранционния си период.
  • 4 яввя

    0 0 Отговор
    "There's something else missing from the device, however: anywhere to connect a USB cable. Instead, the beagle comes with an integrated Bluetooth radio which is designed to pair with an Android smartphone running the txtr software. When a book is selected from the Android smartphone,"
  • 5 Киндълчо

    0 0 Отговор
    Нещо не ми се вярва тази работа. Просто не виждам как могат да пуснат такова устройство на такава цена колкото и да е орязано. И било „само“ с 4 гигабайта памет. Хайде моля ви се, моят Киндъл и той е „само“ с 4 гигабайта памет, а е последен модел, най-добър за момента.
  • 6 Петър Димитров

    0 0 Отговор
    Вчера като рових из Мрежата за това устройство, мярнах информация, че това е цената с някакъв мобилен план. Това би обяснило ниската цена. Въпросът е дали това устройство ще се продава без такава "екстра" и колко би струвало в такъв случай?
  • 7 закос

    0 0 Отговор
    еи това е електрона книга сичко друго е таблет с ограничени функци .... с нетарпение я очаквам
  • 8 Киндълчо

    0 0 Отговор
    Значи все пак съм прав, че подобен електронен четец на такава цена просто не може да има. Обвързване с договори, ала-бала, ами да го напишат, а не да лъжат хората. Моят Киндъл Тъч си има доволно екстри, безжичен интернет, плеър с вградени говорители, слушам аудио книги и музика когато чета и мн. други и всичкото това без обвързващ договор. Вярно, че цената е по-висока, но ако се сметне това с договора може би ще излезе по-скъпо.
  • 9 Петър Димитров

    0 0 Отговор
    Ето тук е написано:
    http://www.spiegel.de/international/zeitgeist/txtr-beagle-german-company-to-launch-e-reader-for-less-than-10-euros-a-860536.html

    Но като се премълчат тези "подробности", новината е по-... да речем интересна. ;)