Last news in Fakti

25 Август, 2020 12:58 4 687 8

Реплика на Tesla Cyberquad се оказа по-бърза от оригинала (ВИДЕО)

  • tesla-
  • atv-
  • реплика

Реплика на Tesla Cyberquad се оказа по-бърза от оригинала (ВИДЕО) - 1

Американците Рич Беноа и Стивън Саловски от Rich Rebuilds, които имат богат опит в преработката на електрически автомобили Tesla, направиха копие на ATV-то Cyberquad, показано по време на миналогодишното представяне на пикапа Tesla Cybertruck.

Във видеото те заснеха част от процеса на сглобяване, както и ускорението на ATV-то до 100 мили - повече от 160 километра в час. За проекта си блогърите избират ATV Yamaha Raptor 700 от 2008 г., шасито на което е възможно най-близко до Cyberquad и му трансплантират електрически двигател.

Промяната отнема около 300 часа, по време на които Benoit се занимаваше с инсталиране и фина настройка на двигателя, а Саловски изряза нова рамка и ъгловата облицовка от алуминий. Готовата реплика се оказа много по-динамична от "донора" Ускорението до 100  става за само 3.9 секунди, постижение, което е по-добро от това на ATV-то на Tesla с 1.5 секунди. 


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 7 Отговор
    Французин (Беноа) и македонец (Саловски). И после американците били голяма работа.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Публикувано във факти.бг: Американците Рич Беноа и Стивън Саловски от Rich Rebuilds !!!! Къде са се родили , ако не и не те , а родителите им или бабите и дядовците им само показва къде отиват всички с малко мозък в главите !!! И да , американците са голямата работа , оттам идва всичко , което променя света , включително софуера и хардуера на който се опитваш да демонстрираш "мозък" , ама безуспешно !!!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Бачо Киро

    9 7 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Глупости. Не можеш да отречеш генетичната заложеност. Провери примерно колко са черните милиардери и с какво се занимават ... През 2020 са вече 12 от 2825 !!! Не можеш да кажеш, че няма достатъчно черни в САЩ, нали така? Само, че от тея 12 почти половината са такива като Опра, Джордан, Джей-Зи , демек клоуни или спортисти, не са баш акъли, нали? Останалите са разни африканци-експлоататори и тн. 1-2 в телекомуникации и тн .. С други думи, генетиката е важна. Ти кой мислиш води развиването в софтуера и хардуера? Нали са пак европейци и азиатци с паспорти от САЩ ... Въобще като кажеш САЩ, какво си представяш? Разни индианци развиват нещата? Центърът за развитие на Интел е в Израел, не е в САЩ. Кой мислиш е основата в САЩ? Имам предвид така, като кажеш американци ... Англичани, германци, французи, италианци, японци, китайци и тн ... Те много добре си знаят корените и си ги пазят, ма ти си седнал да обясняваш, как не били такива или онакива ... ама разбира се ... затова има китайски квартали, гръцки квартали, италиански квартали, латино квартали, черни гета и тн ... Ама въобще няма разделение в САЩ ... всички са равни американци ... Направо ги вкара в Социалистически Съединени Американски Щати ...

    Коментиран от #5, #6, #8

  • 4 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Ако едно чаве от махалата, да речем ти, се роди в двора на белия дом, няма да стане нито по-умно, нито по-интелигентно. Коментарът ти го доказва. И друго да те питам. Ако вашите се разведат, остават ли си първи братовчеди?
  • 5 факти

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бачо Киро":

    Какви са тея отчаяни опорки дето ги разтягаш бе трол русоиден ? Защо тогава хората избират да емигрират в САЩ ? Защото малко или много хората в тая страна са направили така ,че живота там да предразполага за развитие и успех.Защо не емигрират в Русия ,ами го правят в САЩ ? Защото Русия е хубава територия ,но заселена с 140 милиона шимпанзета.
  • 6 факти

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Бачо Киро":

    И на паспорта на тея хора им пише ,че са американци които са родени ,израстнали и са се развили в САЩ ,а не някъде другаде ! Какво ни ръсиш някакви отчаяни опорки за корените назад...Еми ти ако търсиш корените назад по тая логика и ти не си българин ,а си африканец тролче ,защото на всички корените ни започват от там !

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "факти":

    Твоите, специално, започват от един катун, край някое бунище.
  • 8 Йо Несбьо

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бачо Киро":

    Генетиката сигурно е важна, но работата е другаде! Определяща е средата и какви са стимулите в нея. За мнозинството черни американци, растящи в бедни предградия, образованието, включително в престижни университети, няма смисъл, защото в квартала им водещи са бандите, дилърите на наркотици и сводниците. А от личен опит съм се убедил как хората от твоята среда могат да те задържат - всички останали получават обучения, курсове, назначения, на тебе не ти отказват директно, но не ти позволяват да вървиш напред. Ти ми кажи защо. Аз съм с магистратура и чужди езици, останалите са обикновени некадърници без изключение! И л...ната те натискат надолу, за да не вземеш да се реализираш качествено и получиш всичко онова, което ще ги даде предимство.