Last news in Fakti

8 Ноември, 2012 13:31 3 452 0

Нова технология за оптично предаване на данни

  • оптичен кабел-
  • предаване на данни-
  • интернет

 

Британски учени от университета в Уелс разработиха технология, която увеличава скоростта на предаване на данни по оптична мрежа. Специалисти са на мнение, че резултатът от 20 Гбит/с е просто феноменален.
 
Тази скорост означава, че даже със сега съществуващите оптични кабели, изтеглянето на шест пълнометражни филма с HD-качество отнема време около една минута. Учените заявяват, че основна роля при новата технология играе цифровата модулация OOFDM.
 
Именно тя позволява обезпечаване на максимална скорост на транслация на данни при най-висока икономична ефективност. За съжаление новата технология е ориентирана основно към т.нар. професионално използване и на този етап не е предназначена за потребители на домашен интернет.
 
Новата технология може да достави скорост, която е 2 000 пъти по-голяма от тази на сега съществуващите системи, като в същото време запазва високото качество на връзката. Загуби и грешки са сведени до възможния минимум.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА