Last news in Fakti

11 Ноември, 2012 11:33 13 845 25

Африкански младежи правят ток от урина

  • генератор-
  • урина-
  • нигерия-
  • изобретение

 

На фестивал на изобретенията в Лагос, Нигерия, бе демонстриран генератор, работещ с помощта на урина. Системата е конструирана и изработена от четирима тийнейджъри. Устройството се нуждае от около литър урина, за да осигури ток в продължение на шест часа.

Изобретението на Дуро-Айна Адебола (14 г.), Акинделе Абиола (14 г.), Фалеке Олууатоийн (14 г.) и Бело Ениола (15 г.) работи чрез отделяне на водород от електролитна клетка. В нея се добавя урина, след което полученият газ преминава през филтър и се сгъстява в цилиндър с течен боракс. Пречистеният водород се използва за гориво на генератора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Божо

    1 0 Отговор
    От къде е взета статията? Звучи интересна.
  • 2 Кофти конспирация

    1 0 Отговор
    Ами супер, браво! Дано само сега не стане като с откривателя на автомобил, задвижван с вода: да "изчезнат" и изобретението им да потъне вдън земя - все пак корпорациите нямат интерес от евтно електричество ;)

    П.С. Вижте к'во правят 14-годишните и то в АФРИКА(!), а наште хлапета само се друсат и ш...т като нерези...

    Коментиран от #4, #7

  • 3 gost

    1 1 Отговор
    Тея нямат късмет и това си е. Не работи с пясък тая система. Да помислят още да го измислят да работи с пясък, че тя и пикнята е скъпа там, нали нямат вода - а трябва нещо да се пие преди да се пикае.
    Е сега германците си рещиха енергиините проблеми - яко бира да прокара и после - ток ток ток.
  • 4 ahaha

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кофти конспирация":

    da ti kaja 4ove4e taka e, no afrikancite u4at v britanski u4ili6ta v africa i posle v britanski koleji v london. posle kato si tursiat rabota v london gi imat za hora a nie bulgarite sme komunisti4eskata kradliva pasmina i nikoi ne ni iska, tova e taka, za6toto minaloto ni e otgledalo roditel i bedni nagli u4iteli, koito vuzpitavat dne6nite bulgarski deca v tova koeto kazva6 - sex i narkotizi. u4at gi da sa prosti i nagli, da se biat i ubivat, da prostituirat i da 4akat milioner za jenene. i samo o6te ne6to... znae6 li v kolko republiki v africa srednata zaplata e 900$? v mnogo! teritoriata im ob6tata e kolkoto evropa!
  • 5 натурален българин

    0 1 Отговор
    да но водородната клетка се нуждае от много повече ток за да работи от колкото водород произвежда така че тази статия е много тъпа по същата логика тук правят гориво от дестилирана вода защото само вода може да се долива за гориво на водородната клетка ама в африка като си нямат вода и пикаят вътре горките завалийчета
  • 6 Волен Сид

    0 0 Отговор
    И как ще пикаем в писуарите? как ще ни събират м..ката? Намярно ще ни карат да пикаеме в шише с по-голяма уста. Да, ама трябва и да ни плащат урината като заготовъчен продукт за производство на електричество.
  • 7 Кофти

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кофти конспирация":

    Няколко от последвалите коментари доказват тезата ми, че в БГ само нерези и грездей останаха, глупост след глупост се изписаха... :/
  • 8 kiril

    1 1 Отговор
    ... немотията какво прави ... скоро и ние ще ги последваме ...

    Коментиран от #15

  • 9 пикаещото момченце

    0 0 Отговор
    Не стана ясно по какъв начин от урината се отделя водородът и не изисква ли самият този процес енергия.
  • 10 Глупак

    0 1 Отговор
    Пълна глупост е тази статия. Разковничето явно се крие в бутилката от фреон, която преди теста небрежно са напълнили с два-три литра пропан-бутан и като отвиеш крана почва да бълбука през пикнята :))
  • 11 калин пашунов

    0 0 Отговор
    Е някой все пак ,би трябвало да е посещавал часовете по химия или поне общата култура на един журналист май трябваше да е на по-високо ниво.Защо ли това откритие е направено в бананова Нигерия,а "глупавите" американци все още не са се досетили....А какъв ли продукт би произлязъл от фекалийте....Следващото откритие що го очакваме от Македония или Албания!:):):)
  • 12 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    a az pravq metan ot l..na
  • 13 димитър димитров

    1 1 Отговор
    Остава отпадния продукт да го изпият вместо бира
  • 14 Гномт

    1 1 Отговор
    те такъф реактор ни требе в Хоремага!!! Оти бостаня на буля Илийца къде нема ламба да сфети и атрофира железобетонна ограда от траверси на височината на пъпя...
  • 15 Скарлет Монтани

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "kiril":

    скоро четох,че в нигерия минималната заплата е малко по висока от нашата ;) така,че не съм много съгласен,че са по бедни от нас ;)
  • 16 Джорето

    0 1 Отговор
    Що ни будалкате с тая електролиза,че и ви се връзват...Урината спомага със солите които съдържа,с нищо друго...само дето ще смърди повече...
  • 17 Илиан Илиев

    0 1 Отговор
    Тва е нищо - четох че вече правят злато от л..на и сладолед от .... Това го пишеше в близ бг май.
  • 18 nikoi

    0 0 Отговор
    до коментар 4 от ahaha

    на калпав като тебе комунизма му е виновен за всичко ама явно не си живял по онова време щото като те гледам даже не можеш и да пишеш на български и за това бленуваш за лондон и нигерия така че бързо да се боядисваш черен да ставаш ш..н мюсулманин и нигериа лондон къде ти душа сака !!!!!!!!!
  • 19 Shmeker

    0 0 Отговор
    Тва нещо не ми е ясно - нали трябва ток за да се осъществи електролизата? От къде се взема?
  • 20 optimista

    1 0 Отговор
    браво на момчетата това е изобретение достойно за уважение
  • 21 симеон въжаров

    1 0 Отговор
    Евала на младежите!
  • 22 Открихме топлата вода отново

    0 1 Отговор
    Ей забележете само коя система ползват...браун Газ която вече се инсталира в Бг ..потарсете в гугъл егати новината ...само дето са заменили водата с урина ;)
  • 23 пич

    0 0 Отговор
    пичове имената са женски. това което са направили чернилките не е вярно.нигерийската мафия е специалист по измами.сигурен съм че поне по веднъж сте получавали съобщения че еди кой си ти предлага бизнес или печелиш нещо ако се обадиш до еди кой си телефон.телефоните са до нигерия или до лондон.ако се обадиш до нигерия те прехвърлят до лондон и започват да те клатят.не съм се обаждал но знам не питайте откъде.половината и повече игри бизнеси и закачки идват от черните но чрез поставени лица привличат папагали а ги има много на тази планета правят милиарди в зелено.чернилките са по мръсни и от араби и цигани взети заедно.половината от черните карат децата си да проституират и пренасят дрога.това им е бизнеса.колонизаторите им взеха всичко от преди 300-400 години и м...лите трябва да оцеляват.не ви карам да ми вярвате но си помислете много сериозно.
  • 24 ghost

    0 0 Отговор
    Това за Африка е голяма работа, защото си нямат вода.
  • 25 Невалидната бюлетина

    0 0 Отговор
    Конграчулейшънс! Какви убави работи ставали в Нигерия!