Last news in Fakti

9 Ноември, 2020 09:56 6 388

Домовете на бъдещето се познават по чистотата

  • irobot-
  • прахосмукачка-
  • роботизирана

Домовете на бъдещето се познават по чистотата - 1

Много от високотехнологичните продукти, които ни се предлагат, са създадени с цел да предизвикат у нас желание да ги притежаваме, без да имаме реална нужда от тях. Можем да изброим десетки джаджи, които освен имидж не внасят добавена стойност в ежедневието ни. Високите технологии, както и иновативните продукти, са нещо чудесно и категорично са част от еволюцията на човечеството, но само когато са създадени с практична цел, разбиране и с грижа към емоционалния ни и физически комфорт. А комфортното бъдеще изисква далновидност и практичност.

В това се убеждаваме, когато опре до закупуването на нова прахосмукачка. Изборът не е лесен, но когато денонощието не е достатъчно да изпълним работните си ангажименти, да вземем детето от урока по пиано, да разходим кучето, че и да сготвим, тогава започваме да ценим всяка свободна минута и започваме да си задаваме въпроса искаме ли да прекараме уикенда с традиционната прахосмукачка в ръка, мъчейки се в неудобни пози и опити да достигнем прахоляка под дивана. Да, точно там, в дъното, докъдето стигане няма.

Домовете на бъдещето се познават по чистотата

Чистенето на дома нерядко се оказва препъникамък за душевния ни мир, семейна хармония и пълноценния ни социален живот. Почивните дни минават в събиране на кучешка козина от пода, която сякаш няма край, в бърсане и търкане на ламината, но въпреки усилията ни, винаги пропускаме ъглите и все остава мръсотия, която не сме забелязали. Тогава отговорът е ясен. Нужна ни е прахосмукачка-робот, която чисти сама, работи без нужда от контрол, разполага с опция за настройка на часа, в който да стартира чистенето, презарежда се без наша намеса, може да маневрира дори на труднодостъпните места и почиства подовете до блясък.

Компанията iRobot е пионер и лидер в производството на роботизирани прахосмукачки за домашна употреба. С повече от 30-годишен опит и разработки, с повече от 30 милиона продадени робота в света, името iRobot се е превърнало в синоним на високо качество, иновации и високи технологии за дома, които променят не само ежедневието, но и задават високите стандарти в бранша.

Един от водещите модели на iRobot е прахосмукачката-робот Roomba 976. Това е интуитивен и иновативен модел, който разполага с всичко необходимо, за да превърне чистенето в детска игра и забавление, без това да рефлектира на качеството и безупречната ежедневна хигиена на подовете. Roomba 976 има навигация с визуална локализация. Роботът притежава камера, благодарение на която вижда и картографира помещението, което трябва да почисти. Това му позволява да се движи организирано, без да губи излишно време в хаотични движения по пода.

Домовете на бъдещето се познават по чистотата

Roomba 976 разполага с два гумени екстрактора - валяци, които се въртят един срещу друг и почистват всички типове подови настилки. Единствено моделите Roomba на iRobot притежават два валяка за работа. Roomba 976 може да си кооперира с робота-моп Braava jet m6. Благодарение на революционната функция Imprint™ след като Roomba приключи прахосмученето, изпраща сигнал към Braava, която тогава започва да забърсва пода.

Комфортното бъдеще е в практичния избор и в модерните технологии, които служат на хората. Иновациите са пред прага на домовете ни, а домовете на бъдещето ги канят в ежедневието си за чистота без усилия, без губене на време и излишно напрежение.


Платена публикация


Свързани новини