Last news in Fakti

26 Март, 2021 12:57 5 079 7

Безжична прахосмукачка с лазер, насочен към боклука

  • прахосмукачка-
  • dyson

Устройството е дело на Dyson и е обозначено с моделно име V15 Detect

Безжична прахосмукачка с лазер, насочен към боклука - 1

Dyson, британски производител на домакински уреди, пуска на пазара своята нова прахосмукачка Dyson V15 Detect, която се характеризира с лазерна система за откриване на прахови частици с големина 10 микрона. Почистваната зона, разположена пред работната зона на четката на прахосмукачката, е осветена с лазер и показва степента на замърсяване на пода.

Потребителят на прахосмукачката ще може визуално да види как подовете в стаята се нуждаят от почистване. Освен това, за разлика от традиционната подсветка, инсталирана в някои модели прахосмукачки и показваща пространството, което се почиства с прахосмукачка, Dyson V15 Detect разполага със система, която ви позволява да разберете какво прахосмукачката смуче.

Dyson V15 Detect замества предишния флагман на компанията, V11, пуснат през 2019 година. Новият модел има дисплей с течни кристали, който ви позволява да получите повече информация, да изберете режим на работа и да следите оставащото зареждане на батерията. Акумулаторната батерия осигурява един час непрекъснат живот на батерията.

В допълнение към лазера за осветяване на прах, друго нововъведение е новият акустичен пиезосензор, който в комбинация с нов микропроцесор контролира въздухозаборника на прахосмукачката, за да определи както размера, така и количеството прах.

Тази информация се предава на вградения LCD дисплей и изпраща команда към главния двигател, която може да увеличи мощността на засмукване, ако прахосмукачката открие достатъчно големи частици прах или отломки. Двигателят Dyson Hyperdymium работи при 125 000 об/мин. Понастоящем прахосмукачката Dyson V15 Detect се предлага на уебсайта на компанията за 700 долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    10 0 Отговор
    Прахосмукачката ми робот почиствайки у дома, попадна на акУ от купето. Е, не го почисти, но сега имам акано из цялата къща
  • 2 Аз имам

    16 3 Отговор
    "Ракета" произведена в СССР преди 41 години.Досега никога не се е повреждала а силата и е достатъчна да засмуче и камъни от ЖП линия.Не бих я заменил и за най модерния робот.

    Коментиран от #4, #6, #7

  • 3 Старуорс

    10 1 Отговор
    А модела R2D2 кога ще го пускат?
  • 4 заплес

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Аз имам":

    Само трябват тапи за ушите, когато я пуснеш:)

    Коментиран от #5

  • 5 и няма

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "заплес":

    филтрираща система за частици под 2 мм, като я пуснеш разбираш как е да си на каменоломната
  • 6 Имаш дръжки

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Аз имам":

    Можеш да кажеш, че Ракетата е мощна прахосмукачка само ако съдиш по звука. Повечето съвременни прахосмукачки смучат по-добре и не пръскат събрания от пода прахоляк по мебелите с платнените си торбички. Нашата Ракета не мога да изкара и 3 години. Поне да беше казал Урал.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.