Last news in Fakti

17 Декември, 2020 14:38 6 136 9

Американци бронираха... Ferrari

  • ferrari-
  • 458 speciale-
  • addarmor-
  • брониран автомобил

Американци бронираха... Ferrari - 1

Базираната в Уайоминг компания AddArmor представи бронирано Ferrari 458 Speciale, съобщава Automobile Magazine. Външният вид на италианското купе не издава по никакъв начин защитата, която то осигурява на пътниците.

Американци бронираха... Ferrari

Американците са обърнали наопаки концепцията за брониран автомобил. Обикновено за целта се избират тежки лимузини и всъдеходи, но според AddArmor те са прекалено тромави и бавни, които ги прави лесна цел, а лекият спортен модел има по-големи шансове да се измъкне в случай на опасност.

Американци бронираха... Ferrari

Запазването на динамичните характеристики на "ферарито", разбира се, е наложило някои компромиси. 458-ицата предлага защита от клас B4, т.е. може да издържи само на обстрел от леко оръжие.

Американци бронираха... Ferrari

Дори за толкова скромна броня обаче в AddArmor са били принудени да използват специални материали с 10 пъти по-голяма здравина и 60% по-ниско тегло. В резултат всички компоненти на защитата тежат само 70 кг.

Американци бронираха... Ferrari

Допълнителната маса е компенсирана със замяна на някои от каросерийните панели с карбонови и олекотената изпускателна система Capristo, която добавя 40 к.с. към мощността. Така бронираното Ferrari тежи само 30 кг повече от заводската версия.

Американци бронираха... Ferrari

От AddArmor твърдят, че суперколата все така може да ускорява до 100 км/ч за около 3 секунди, а максималната скорост е 325 км/ч. Демонстрационният прототип е струвал на компанията $625 000 (€510 759), а цената на самите доработки е $28 000 (€22 882).


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    31 8 Отговор
    Демек,нищо не са направили

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Румен

    20 1 Отговор
    Кое си требе оно си сака. Козата иска пръч. За да се пазиш от някой значи и ти си прецакал някой. А ако се стигне до там опазване няма. Но наивници има. А те да знаят. И влак да караш все е тая.
  • 3 Jack Bauer

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Да, по твоите стандарти, нищо не са направили. Щом не са добавени батерия и електрически значи е нищо!
  • 4 type-R

    9 3 Отговор
    И каква е ползата от брониране, което издържа само срещу пистолет? За да избягаш от такава атака е напълно достатъчно просто да настъпиш газта! А гумите? Радиатора? Те не са бронирани със сигурност за 70 кг.
  • 5 Алфа Чакал

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Вдигнали са му цената как да е нищо.Ама тази изпускателни система която качва 40 коня ,ако е вярно е яка.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    0 0 Отговор
    Навралинса го у да не казвам къде,че тез чешити модераторите веднага ще ме изтрият те нали са Американци.
  • 9 незнайко

    0 0 Отговор
    И пак си е останала КАРБОНОВА кошншица която гори като ФАКЛА !!! Каква файда да не умреш от куршум а да изгориш .